Superliga

FCM dropper krav om mesterskab i 2011

FC Midtjylland justerer sine mål forud for de kommende sæsoner. Væk er kravet om mesterskaber i sæsonen 2011/2012.

FC Midtjylland har fået en dårlig start på sæsonen, og de ligger derfor tredjesidst i SAS Ligaen. Over spillerne har hængt en tung dyne af forventninger om et mesterskab i senest sæsonen 2011/2012. Nu er det krav væk.

- Vi indstiller ikke jagten på DM-titlen. For holder du op med at stræbe efter at blive bedre, holder du op med at være god. Mesterskabet kan komme i 2014, det kan ske i 2017 – og det vil være velkomment i 2011. Men det er ikke længere et krav, og vi sætter ikke et bestemt årstal på, siger formand Bo Olesen i en pressemeddelelse.

FC Midtjylland skriver også i pressemeddelelsen, at denne sæson vil være en mellemsæson, hvor man bygger op til noget nyt. Omsætningen har været faldende i klubben, og nu skal der så startes forfra.

- Vision 2011 var realistisk, da den for år tilbage blev lanceret. FC Midtjylland havde momentum, konjunkturerne var med klubben, og konkurrenterne var i ubalance. Siden ændrede forudsætningerne sig. Vejen drejede. Og så må man dreje med for ikke at ryge i grøften.

- Den økonomiske krise var hård ved FC Midtjylland. Det blev vanskeligt at sælge spillere. Samtidig gik en række af klubberne i SAS Ligaen frem, og det ændrede konkurrencesituationen dramatisk. Hvor vi tidligere blot skulle passere FC København og Brøndby, er der nu også OB, AaB, Esbjerg og AGF at forholde sig til. Det er godt for dansk klubfodbold. Men det stiller nye krav til FC Midtjylland, der ikke længere er alene om at udfordre de etablerede, siger Bo Olesen.

FC Midtjylland formulerer nu håbet om guld således, at de jagter et mesterskab, og at de skal i Europa i hver sæson.