Superliga

Ipsa: Chago passer til Danmark

FC Midtjyllands Kristian Ipsa husker Brøndby-emnet Mathias Chago fra deres fælles tid i kroatisk fodbold. Og han tror på, at Chago vil være en god signing for Brøndby.

Kroatiske Kristian Ipsa forlod i 2006 NK Varteks til fordel for tyske Energie Cottbus. Men inden han forlod Kroatien, nåede han at spille et par kampe mod Mathias Chago, der ifølge agenten Sylvain Honnang bliver fulgt tæt af Brøndby.

- Han er en god defensiv midtbanespiller med en god teknik, meget fysik og en rigtig aggressiv spillestil. Jeg tror godt, at han kunne passe ind i dansk fodbold. Men han er lige blevet lejet ud til Istra 1961 i bunden af den kroatiske liga, fordi han skal have noget spilletid ovenpå en skade, og fordi han gerne vil til VM med Cameroun, siger Kristian Ipsa til tipsbladet.dk.

Hos FC Midtjylland spiller nigerianske Adigun Taofeek Salami på den defensive midtbane, og aggressiviteten har Chago tilfælles med Salami. Sylvain Honnang beskriver Mathias Chago som en type á la Eric Djemba-Djemba. Et skudmål, Ipsa godt kan følge.

- Han en en type ligesom Salami, men noget større. Lidt mere som Djemba-Djemba. Jeg husker ham fra Dinamo Zagreb som en rigtig stærk spiller, slutter Ipsa.

Mathias Chago har spillet i kroatisk fodbold siden 2002, hvor han kom til Matalec Osijek. Herfra røg han til Dinamo Zagreb i 2005, inden lejemålet med Istra 1961, der ligger i bunden af den bedste kroatiske række.