Superliga

Legendernes Tid: Brøndby er en rodebutik

Tipsbladet.dk går ned ad mindernes allé. Vi taler med SAS Liga-klubbernes legender, og giver dem mulighed for at pege både frem og tilbage. Det er legendernes tid. I dag med Brøndby og Allan Ravn.

Allan Ravn har spillet 235 ligakampe for Brøndby og driver i dag firmaet SportsConnect, der leverer kunstgræsanlæg. Ravn holder desuden foredrag om motivation og er førsteholdstræner i Serie 1-klubben Taastrup FC.

Hvad er din vurdering af Brøndbys efterår?
-
Skal jeg sætte ét ord på, bliver det rodebutik. Det ser ikke ud til, at man har fundet noget spilkoncept. Der er intet hierarki i truppen, og der er ikke etableret nogen klar strategi. Der er for mange interessenter, der trækker i den ene og den anden retning. Der er meget uro, og der findes ikke nogen råd tråd. Og så husker jeg fra min tid i Brøndby, at vi aldrig gik ind til en sæson, hvor andet end guld var et tema for os. Det jeg hører nu er, at det har ændret sig. En femteplads er slet ikke godt nok.

Hvem har været den største profil hos Brøndby i efteråret?
-
Uha, det var én af de svære. Jeg synes ikke, der er nogen, der skinner helt i øjnene. Måske en Stephan Andersen. Han gør det godt. Han er solid og seriøs, og han er en af dem, der har den rigtige udstråling, der er så vigtig. Salget af "Duncan" får ikke andet end positiv betydning. Han skulle være én af dem, der trak, men jeg vil da godt sætte spørgsmålstegn ved, om han havde den rette seriøsitet i Brøndby. Nu tror jeg oveni købet, at der er en anden, der bryder lidt hurtigere igennem, end man troede, og det er positivt.

Hvis du kunne plukke fra alle verdens hylder, hvilken spiller ville så bedst kunne forstærke Brøndby?
-
Hvis jeg må vælge én, der er stoppet karrieren, skal det helt klart være Roy Keane. Det er lige præcis en type som ham, Brøndby har brug for. En ledertype som ikke afviger et eneste sekund fra, at det gælder om at vinde. Intet andet. Jeg har selv været så heldig/uheldig at spille mod ham et par gange, og han var en uhyggelig spiller at spille overfor.

Hvem napper guldet?
-
Det håber jeg, OB gør... Det var meget diplomatisk sagt, ikke? Men det tror jeg nu, at de gør. Der er en rød tråd i Lars Olsen og klubbens arbejde, og så har de været heldige og dygtige med køb af f.eks. Eric Djemba-Djemba. FCK er selvfølgelig tæt på dem, men det er med dem lidt som med Brøndby. De har haft et turbulent efterår med en masse snak om regnskaber og dårlig økonomi, og når der er hul i den ene ende af et skib, så får alle våde fødder. Jeg tror, det kan tippe mesterskabet over til OB's fordel.

Hvad er dit bedste minde fra din tid i klubben?
-
Det der står klarest, efter jeg er stoppet, er sejren over Bayern München i Champions League. Vi har i en sindssyg pulje, der aldrig er set siden med Manchester United, Barcelona og Bayern. Og så artede resultaterne sig sådan, at vi slog Bayern, og de andre spillede uafgjort, så vi lå som nummer et i dødens pulje efter første gruppekamp. På den måde har det været fantastisk at sætte sit lille aftryk på fodboldhistorien. Og ja, så er jeg da stadig glad og stolt over mit sejrsmål, som jeg ind imellem ser på youtube sammen med mine børn.