Superliga

For lidt ferie til VM-spillere

Den danske landstræner Morten Olsen og flere af landets SAS-ligatrænere appellerer til at rykke starten i SAS-ligaen.

De spillere fra SAS-ligaen der er heldige og dygtige nok til at sikre sig en plads på VM-holdet, kan godt indstille sig på en hård sæson. Fra finalen er spillet i Sydafrika den 11. juli, går der nemlig blot en uge, før SAS Ligaen går i gang igen den 18. juli.

Udover SAS-ligaen er der også pokalturnering, Europa Cup og landshold, at se til. Dermed bliver chancen for overbelastningsskader i efteråret øget markant, hvis ikke spillerene får den nødvendige ferie og hvile.

- Klubberne vil jo formentlig gerne have deres spillere med på landsholdet, men man kan diskutere, om ikke det havde været bedst at starte en uge senere. Det havde nok været mest hensigtsmæssigt. Efterårsprogrammet er meget stramt efterhånden, og det er også sådan noget, der gør, at der kommer en del overbelastningsskader, siger landstræner Morten Olsen til Sporten.dk.

Han bakkes op af flere trænere i SAS-ligaen, blandt andre Erik Rasmussen, der har tre spillere i spil til VM, nemlig Jacob Poulsen, Martin Jørgensen og Benny Feilhaber.

- Jeg er meget glad for, at mine spillere kommer med til VM, og det vil jeg til enhver tid foretrække. Men man kunne godt have rykket SAS Liga-programmet en uge. Det havde været en fordel. Det er et enormt langt interval, spillerne skal igennem. Som det er nu, får spillerne jo ikke nogen ferie, og det kan vi så blive tvunget til at give dem midt i sæsonen, siger Erik Rasmussen.

Men så let er det ikke ifølge DBUs programudvalg.

- Det hele skal gå op, og vi har nogle og halvfems forbehold at tage hensyn til. Vi er ikke til for at genere nogen, men der har simpelthen ikke været andre muligheder end at starte den 18. juli, siger Jørn Kønig.