Superliga

Morten Karlsen: Et tegn på tiderne

Morten Karlsen er en af tre store navne, som har forladt FC Nordsjælland i vinterens transfervindue. Et tegn på tiderne, at klubberne skærer ned, mener han.

Stephan Petersen besluttede sig allerede til at prøve noget nyt for et halvt år siden, og imponerer nu efter sit kontraktudløb i FC Nordsjælland hos AGF.

Samme sted havnede Dennis Cagara, da FC Nordsjælland accepterede at forære ham gratis til den århusianske SAS Liga-klub, som behøvede en erstatning for Michael Lumb, som blev solgt til Zenit Skt. Petersborg.

Tredje trin i raketten med etiketten "gode spillere ud af døren i FCN" på sig er Morten Karlsen. Den rutinerede midtbanemand, som ellers gennem flere sæsoner har været fast på midtbanen, fik ikke forlænget sin kontrakt og tørner nu i stedet ud for bundproppen Randers FC.

- Det er et tegn på tiderne. Klubberne skal spare penge, og så bliver trupperne trimmet, siger Morten Karlsen til tipsbladet.dk.

Han har dog ikke indsigt i, om FC Nordsjælland skulle være specielt hårdt trængt på økonomien i den generelle danske fodboldrecession.

- Jeg koncentrerer mig om det sportslige. Det var heller ikke kun FC Nordsjællands beslutning, at jeg ikke skulle fortsætte der efter mit kontraktudløb. Klubben laver selvfølgelig en vurdering og træffer et valg, men det gør jeg også. Det her var en gensidig beslutning, siger Morten Karlsen.

Styrmand Karlsen, som han kaldtes i FC Nordsjælland er nu flyttet til det jyske, men hvis han skulle føle sig ensom, er der ikke langt fra Randers til Århus, hvor hans tidligere holdkammerater Dennis Cagara og Stephan Petersen bor.

- Jeg håber, at det kommer til at gå dem godt sportsligt i AGF, og det tror jeg også, at det gør, siger Morten Karlsen om dem.