Superliga

Portsmouth får ni dage til at betale 62 mio

En britisk domstol har i dag givet Portsmouth yderligere ni dage til at betale 62 millioner kroner, klubben skylder skattevæsenet i moms og andre afgifter.

Premier League-klubben Portsmouth har siden et ekstravagant overforbrug på transfers og spillerlønninger tilbage i 2007 og 2008 kæmpet med enorme økonomiske problemer, der i denne sæson har truet med at tage livet af den 112 år gamle klub.

Fire gange i denne sæson har klubben ikke betalt spillernes og de ansattes løn til tiden, og i dag undgik Premier League-klubben kun med nød og næppe at blive tvunget i betalingsstandsning af det britiske skattevæsen.

Portsmouth skylder de britiske myndigheder 62 millioner kroner i moms og andre afgifter, hvilket efter skattevæsenets advokats mening skulle have kostet fodboldklubben en tur i betalingsstandsning.

- Det står klart uden nogen form for tvivl, at dette selskab er insolvent. De har ikke været i stand til at vise nogen form for beviser på, at de er solvente. Der er gæld mange steder, og den er ubetalt, sagde skattevæsnets advokat George Mitchell.

Dommeren udtrykte betænkelighed ved Portsmouth FC's situation men gav alligevel klubben ni dage ekstra til at betale gælden til skattevæsenet, blandt andet fordi Portsmouths advokat afslørede, at der er seriøs interesse i et køb af klubben fra to forskellige parter, der såfremt en overtagelse lykkes vil være den sjette ejer af Portsmouth i denne sæson.

- Jeg er meget bekymret over selskabets finansielle tilstand. For mig ser det ud som om, at der er en meget reel risiko for, at det selskab laver forretninger, mens det er insolvent. Jeg er selvfølgelig klar over, at en begæring om betalingsstandsning ville have alvorlige konsekvenser, ikke kun for selskabet som en forretning men for supporterne, men det er strengt taget ikke et hensyn, jeg tager, siger dommer Christine Derrett.

Du kan læse meget mere om kaotiske Portsmouth i Tipsbladet Indsigt på fredag.