Superliga

Regner med nem AGF-skilsmisse

Efter et horribelt årsregnskab i Århus Elite er Bakken Bears og Århus GF blevet bedt om at forlade den århusianske sportsoverbygning. De to sportshold regner med at være billigt til salg og venter en let afsked fra AGF-moderselskabet.

Århus Elite, der har AGF Fodbold som største og mest kendte virksomhed, kom ud af 08/09 med et skrækkeligt minus på 43,5 millioner kroner og arbejder nu på at få balance i økonomien igen.

Læs også: AGF-direktør afviser brandudsalg af profiler

Et af tiltagene er at sige farvel til andre sportshold under Århus Elite, hvilket betyder afsked med Århus GF (håndbold), Bakken Bears (basketball), Århus Elite Floorball, Århus Elite Badminton og Århus Elite Dans.

Målet er at spare penge - gerne snarest muligt - og derfor forventer to af lederne på de afskedigede sportshold, at prisen for at blive købt ud af Århus Elite ikke bliver ret høj.

- Det kommer an på forhandlingerne, men jeg tvivler på, at Århus Elite kræver en ret høj pris. Ellers vil der ikke være ret mange købere. Jeg gætter på, at de går efter at luge ud i udgifterne, siger sportschefen i Bakken Bears Michael Piloz til tipsbladet.dk.

Piloz har været i kontakt med nye potentielle ejere, der vil være med til at drive Bakken Bears videre som professionelt sportshold. Sportschefen håber og tror, at Bakken Bears inden for kort tid har forladt Århus Elite.

- Jeg håber på, at det hele er på plads inden jul. Når man først har bestemt sig for en skilsmisse, skal det ske hurtigst muligt, siger Michael Piloz.

Også i håndboldklubben Århus GF forventer ledelsen en relativt smertefri afsked med Århus Elite.

- Jeg tror og håber bestemt, at vi finder nogle rimelige vilkår, det gør det interessant for mulige købere. Jeg tror ikke, det bliver ekstremt dyrt, siger Århus GF's direktør Henrik Jacobsen.

I Århus Elites årsregnskab stod Bakken Bears for 500.000 kroner af underskuddet, mens Århus GF havde et svært år og tabte mere end seks millioner kroner.

Du kan læse meget mere om det store underskud og konsekvenserne for AGF's SAS Liga-hold i dagens Tipsbladet Indsigt, som du kan købe hos din bladforhandler eller online ved at klikke her.