Superliga

Tv-penge har kostet Brøndby og FCK

FCM-sportsdirektør Jens Ørgaard giver eksplosionen i tv-penge æren for, at provinshold som OB, AaB og FCM på skift har udfordret FCK og BIF i de seneste år.

I den igangværende SAS Liga ligner OB før januars transfervindue en titelfavorit foran FC København, mens Brøndby skal oppe sig gevaldigt for at forsvare sidste års tredjeplads.

For 18 måneder siden vandt AaB det danske mesterskab, mens OB i sidste sæson pressede de to københavnske storklubber indtil de sidste runder, og FC Midtjyllands sportsdirektør Jens Ørgaard, der i 06/07 og 07/08 havde sin andel i FCM's sølvmedaljer, tror, mønstret gentager sig i de kommende år.

- Jeg ser den danske liga som utrolig lige de sidste to-tre år. Jeg ser den stadig som meget lige, både i bund og top, i de næste år. Det er ikke givet, at det er FCK, Brøndby og OB. Det er mellem dem og AaB, AGF, Esbjerg og FC Midtjylland, at medaljerne bliver fordelt. Og det tror jeg på, de gør over de næste mange år. Jeg vil ikke sætte navn på, hvem der får flest medaljer. Det er ligaen for lige til, siger Jens Ørgaard til tipsbladet.dk.

Læs også: Stort transferminus i Brøndby

Ørgaard tror ikke, at Brøndby og FCK igen vinder overherredømmet i den danske liga.

- Det tror jeg ikke. Det kan jeg ikke se i det billede, jeg sidder i i dag. Det her har ikke fået Fodbolddanmark til at blive mere ujævnt. Det er kommet for at blive. En af de væsentligste årsager er, at FC Midtjylland, AGF eller AaB for år tilbage ikke samme tv-indtægter, som vi gør i dag. Det har styrket klubberne under Brøndby og FCK mere, end det har gjort de to store klubber stærkere, siger Jens Ørgaard.

FCK og Brøndby indtager i øjeblikket tredje- og fjerdepladsen efter OB og Esbjerg fB.

Læs også: Randers-boss: Vi holder budgettet

Læs også: Aab kommer ud med gigantisk underskud