Superliga

Zanka: Jeg skal tænke på mig selv

Mathias Zanka Jørgensen får ikke meget spilletid i FC København, men selvom han drømmer om udlandet, vil han ikke sælges lige nu.

Kombinationen af sparsom spilletid til forsvarstalentet Mathias Zanka Jørgensen, og et kæmpe underskud i Parken Sport & Entertainment, leder tankerne hen på et muligt salg i vinterpausen, selvom sportschef Carsten V. Jensen har afvist spillersalg af økonomiske grunde.

- Jeg har da tænkt over udlandet. Man kan altid gå ind at drømme, men jeg har intet hørt om det konkret, siger Mathias Zanka Jørgensen, som tidligere er blevet kædet sammen med blandt andet tyske Hoffenheim og HSV, til tipsbladet.dk.

- Det kan godt være, at FCK på et tidspunkt bliver tvunget til at sælge spillere, men jeg skal også tænke på mig selv og min karriere. Jeg vil kun gå med til et salg, hvis det matcher både deres og mine ønsker.

Mathias Zanka Jørgensen er ved at være tilbage i form efter sin knæoperation, men han mangler kamptræning i form af spilletid. Det faste makkerpar i FCK-forsvaret har typisk heddet Mikael Antonsson/Ulrik Laursen. Alligevel har han ikke travlt med at skifte klub.

- Formen er fin nok. Jeg har ikke haft nogen tilbagefald. Kamptræning er det eneste, jeg mangler, men det er svært for mig at komme ind på holdet her mod slutningen af efteråret. Der har været masser af hviledage med landsholdspauserne, så det har været mindre nødvendigt med rotationer i forsvaret. Jeg håber da at komme til at spille, inden vi går på ferie, men hvis ikke må jeg bare bide i det sure æble og sige: Nå, nu spiller jeg ikke.

- Spilletid er ikke noget, jeg har snakket med Ståle om, for den slags gør vi ikke i.

- Udlandet må vente, for jeg skal først være rustet til at spille fast over en hel sæson. Jeg har det utrolig godt i FCK, og det her er kun min første sæson som rigtig heltidsprofessionel, fordi jeg også har studeret ved siden af før.

Næste chance for at komme på banen er på søndag mod FC Midtjylland. En modstander, FCK har krammet på i nyere historie, da de sidste fire kampe i træk er vundet (3-1, 3-0, 2-1 og 4-1).

- Jeg har vel en god chance for at komme på banen i den kamp.

- Det er svært at sige, hvorfor vi har vundet de sidste fire kampe mod dem. Nogle gange kommer man bare ind i en god stime mod en modstander. Det spiller også ind, at vi har været heldige og dygtige nok til at score tidligt mod dem, mener Mathias Zanka Jørgensen.