Serie A

AC Milan-toppen roser Leonardo til skyerne

AC Milan har gennemgået en turbulent sæsonstart, men nu har AC Milan-træneren Leonardo fået vendt bøtten, og det høster store roser hos AC Milans ledelse.

Han har været udsat for voldsom kritik. I begyndelsen handlede det om, at Ronaldinho ikke kunne levere på banen. Derefter handlede det om, at AC Milan spillede alt for kedeligt og forudsigeligt. Og i mellemtiden har resultaterne simpelthen været for svingende for Milano-klubben.

Men selvom AC Milans træner, Leonardo, har været skydeskive for både fans, presse og eksperter, har han ikke lagt sig ned. Han har derimod taget skeen i den anden hånd, og det har nu resulteret i, at AC Milan er ubesejrede i de seneste otte kampe.

LÆS OGSÅ: Leonardo: Ronaldinho bedre boldspiller end Kaká

Det har naturligvis skabt glæde hos AC Milans ledelse, og især vicepræsident Adriano Galliani har store roser til sin brasilianske træner.

- De to kampe mod Real Madrid har vist os, at Leonardo gør et godt stykke arbejde. Jeg kan godt lide hans taktik, og præsident Berlusconi har det på samme måde, for han har altid ønsket sig et offensivt indstillet hold. Nu spiller Milan god fodbold, for Leonardo har været rigtig god til at skabe en taktik, der har fået det bedste ud af Ronaldinho på venstre side og Pato på højre side, siger Galliani, der ikke er bange for at sammenligne Leonardo med et par store trænerlegender.

- Leonardo bekræfter vores tradition for at udvikle træner med en specifik erfaring, ligesom det var tilfældet med Sacchi (Arrigo Sacchi var træner for AC Milan i perioderne 1987-1991 og 1996-1997, red.) og Capello, siger Galliani.

Leonardo overtog tøjlerne i AC Milan i sommer, og på trods af en turbulent sæsonstart har han bragt sit hold op på 4.-pladsen i Serie A.