Inter slog Roma i målorgie

Inters fans fik ikke kun en sejr hjemme på Giuseppe Meazza i Milano søndag aften. De fik også underholdning for alle entré-pengene, da Roma blev slået i en målrig affære.

Inter er for alvor tilbage i guldkampen, efter at  de søndag aften slog Roma i denne rundes største Serie A-opgør.

Kampen blev også en forestilling, der var de to holds mange stjerner værdig, da tilskuerne blev forkælet med hele otte scoringer. Det var dog primært hjemmeholdets fans, der kunne gå tilfredse fra stadion, da de fik lov at fejre de fem af dem.

Målfesten blev indledt allerede efter tre minutter, da Inters Wesley Sneijder viste, hvorfor han var nomineret til Ballon d'Or. Med en fornem udnyttelse af en frispilning på kanten af feltet satte han kursen mod sejr for hjemmeholdet.

Meget typisk for kampen fik Roma dog kæmpet sig tilbage i opgøret, og allerede ti minutter efter Sneijders jubelscene kunne Fabio Simplicio udnytte, at Maicon i Inter-forsvaret havde valgt at lade ham stå helt fri i feltet. 1-1.

Med ti minutter tilbage af første halvleg blev John Arne Riise den lille overfor Samuel Eto'o. Med overlegen fysik satte han Roma-backen af og sendte Inter til pausen med en 2-1 føring.

Små 20 minuter inde i anden halvleg var Eto'o på pletten igen. Bogstaveligt talt. Han udnyttede nemlig et straffespark begået af Burdisso, der som sidste mand også blev udvist i situationen. Inters føring på 3-1 blev efterfølgende udbygget ydeligere, da Thiago Motta sendte sig selv på måltavlen efter 71 minutter.

Men selvom Roma var nede med 4-1 og én mand, så fik de igen kæmpet sig tilbage i kampen med flot offensivt fodbold. Inter kunne faktisk i det store hele takke sin brasilianske målmand, Julio Cesar, for, at de ikke indkasserede mere end tre scoringer. Med to reduceringer sat ind af Vucinic og Loria kom Roma op på 4-3 og pludselig kunne de lugte det ene point.

Men på trods af god fight, så lykkedes det ikke for romerne at få point med hjem til Rom. Cambiasso lukkede målfesten til Inters fordel i de sidste minutter af en fremragende fodboldkamp.

Inter ligger nu nummer tre i Serie A med fem point op til AC Milan, der dog har spillet en kamp mere.