Foto: Getty Images
Serie A

Joachim Andersen om sit store skifte: Ingen kunne hamle op med Lyon

Der var masser af interesse i danske Joachim Andersen, men han valgte Lyon, der kan give spilletid og Champions League.

Den danske forsvarsspiller Joachim Andersen skiftede tidligere fredag fra Sampdoria til Olympique Lyon, og den 23-årige forsvarsspiller kan nu kalde sig Danmarks dyreste spiller.

Ingen anden dansker er før Joachim Andersen blevet solgt fra én klub til en anden for 225 millioner kroner, og skiftet håber Andersen på kan bringe ham tættere på det danske A-landshold.

- Nu glæder jeg mig til at skifte til storklub som Lyon, der altid spiller med om topplaceringerne, og som næsten altid er med i Champions League. Jeg havde en del muligheder, men har prioriteret chancen for at prøve en ny liga med masser af fysik og power og muligheden for at spille Champions League i en ekstremt veldrevet klub, der lige som Sampdoria har orden i organisationen og en klar plan for mig. Det er vigtig, at jeg får spilletid på højeste niveau, så jeg også kan blive en fast del af det danske landshold. Her har ingen kunnet hamle op med Lyon, hvilket personlige samtaler med Juninho (sportsdirektør) og Sylvinho (træner) har været med til at overbevise mig om, siger danskeren i en pressemeddelelse.

Andersen har i ungdomsårene spillet i både FC København og FC Midtjylland, inden han blev solgt til Twente i Holland. Siden skiftede han til Sampdoria, og nu skal Joachim Andersen prøve sig af i Ligue 1 i Frankrig.

I Sampdoria udviklede Andersen sig enormt, og han sender også en hilsen til sine venner i støvlelandet.

- Først og fremmest vil jeg gerne sig tak til Sampdoria for at have givet mig muligheden. Tak til alle i klubben. Hvis ikke Sampdoria havde satset på mig, havde jeg ikke kunnet tage dette skridt i min karriere, og jeg har været vildt glad for at være i Sampdoria og bo i Genova, siger han.

Joachim Andersen har stadig sin debut til gode på A-landsholdet - han har været fast mand på U21-landsholdet, som han nu er blevet for gammel til at spille for.