Foto: Getty Images
Skandinavien

Allsvenskan-klub fratages licens – kan tvangsnedrykkes

Östersunds FK har fået frataget deres elitelicens. Klubben appellerer dommen, men hvis beslutningen opretholdes, kan de blive tvangsnedrykket.

I 2017 og 2018 havde Östersunds FK stor succes med en svensk pokalsejr og en plads i Europa League, hvor de blandt andet besejrede Arsenal på Emirates Stadium. Men snart kan klubben falde dybt og ende med at blive tvangsnedrykket. 

Östersunds FK har således haft problemer med økonomien, og det resulterer nu i, at det svenske fodboldforbund fratager klubbens elitelicens. Det meddeler det svenske fodboldforbund på sin hjemmeside.

Læs også:Svensk klub i økonomiske problemer: Vi frygter ikke tvangsnedrykning

Det er ikke en beslutning, som Östersunds FK er enige i, forklarer klubbens presseansvarlige, Niclas Lidström, til SVT Sport.

- Det er klart, det ikke er en dejlig besked at få. Vi deler ikke licensudvalgets beslutning, og vi tror, at vi vil være i stand til at klare det, siger Niclas Lidström og tilføjer:

Læs også:Hammarby-træner tvivler på Zlatan-tilgang: Tror, at det er en joke

- Vi synes, vi har præsenteret beviser for, at vi vil være i stand til at drive virksomheden næste år, men det synes de åbenbart ikke.

På sin hjemmeside meddeler Östersunds FK også, at de har planer om at appellere dommen.

Hvis Östersunds FK ikke får elitelicensen, bliver de rykket ned fra Allsvenskan til Division 1, der er Sveriges tredjebedste række. I stedet vil Brage blive rykket op i Allsvenskan.

Læs også:Kryptisk besked fra Zlatan: Indikerer skifte til svensk danskerklub