Video : Tipsbladet
Skandinavien

Tidligere Randers-spiller: Skiftet væk fra derfra er det bedste, jeg har gjort

Brandur Hendriksson byttede for halvandet år siden Randers FC ud med islandske FH. Det var den bedste beslutning, han har truffet i karrieren, for det fik den tilbage på rette spor.

Han var bare 15 år gammel, da han byttede livet på Færøerne ud med det i København og en plads på FCK's akademi. Brandur Hendriksson blev i Danmark de næste syv år og nåede både at spille for FC København, Vendsyssel FF og Randers FC. Men skiftet væk fra Superligaen var det bedste, han har gjort for sin fodboldkarriere.

Hendriksson havde været ude med en alvorlig skade i lang tid, og han havde svært ved at spille sig på holdet i Randers. Derfor skiftede han for halvandet år siden til FH fra Island, og det var sagen.

Læs også:Tidligere FCK'er skal spille for Mellberg

Her fik færingen sin karriere tilbage på rette køl, og for en måned siden kastede det så et skifte til Allsvenskan-klubben Helsingborgs IF af sig.

- Jeg fik en korsbåndsskade, som gjorde, at jeg var væk fra banen i mere end et år. For at spille lidt igen tog jeg til Island - jeg fik ikke spilletid i Danmark - og det var nok den bedste beslutning, jeg har truffet i min fodboldkarriere. Det fik mig tilbage på sporet igen, siger Brandur Hendriksson til Fotbollskanalen.

Læs også:Avis: Tidligere Randers- og FCK-spiller på vej til danskerkoloni i Sverige

Den nu 25-årige midtbanemand scorede 18 gange i 55 kampe for FH, hvilket gør perioden i Island til den klart med succesfulde i hans karriere. Han er noteret for bare 16, 11 og 9 kampe for henholdsvis FCK, Vendsyssel og Randers.

Den danske forbindelse slipper Hendriksson dog ikke helt for. I Helsingborg er han blevet holdkammerat med de to Anders'er Lindegaard og Randrup, mens Superliga-kendinge som Alhaji Gero og Rasmus Jönsson også er på kontrakt i klubben. Hans træner er den tidligere FCK'er Olof Mellberg.

Læs også:FCK's tidligere pokalhelt kan være på vej tilbage til Danmark

Læs også:Færøerne slår Malta med 3-1: Superliga-islæt ved alle færøske mål

Læs også:Randers-færing skifter til islandsk fodbold