15-årigt FC Midtjylland-talent prøvetræner i Arsenal
Foto: FC Midtjylland
Superliga

15-årigt FC Midtjylland-talent prøvetræner i Arsenal

Den danske højre back Jakob Leerhøj Larsen er til prøvetræning i Arsenal i denne uge. Han er kun lige kommet på kontrakt i FC Midtjylland - alligevel har klubben givet ham lov til at tage til London for at vise sig frem.

Mandag aften viste førsteholdet fra Arsenal sig fint frem på Emirates og vandt en fortjent sejr på 2-0 over Newcastle United i Premier League, og mens kampen var i gang, var en dansk højre back også i gang med at vise sig frem.

15-årige Jakob Leerhøj Larsen prøvetræner i øjeblikket hos Arsenal.

Den 15-årige back er blevet inviteret til London-klubben, hvor han i denne uge viser sig frem i en af verdens største klubber. Han træner med Arsenals U16-hold.

- Det er kommet i stand, fordi jeg kender klubben, og fordi de har spurgt, hvad der rører sig. Jeg sagde, de skulle kigge på Jakob, fordi han har noget ekstraordinært, og det har de så valgt at følge op på, blandt andet fordi de fra mange andre også har hørt gode ting, og så har de inviteret ham over. Han har fart, kan bruge begge ben og har noget power i sit spil. Det er mange af de ting, de godt kan lide, sige Jakob Leerhøj Larsens agent, Christian Bysted fra Elite Consulting, til tipsbladet.dk og forklarer:

- Jakob er meget glad og smigret over at få lov til at vise sig frem i så stor en klub, og han er også ydmyg omkring det. Det er et absurd højt niveau - der er ikke en eneste af de offensive spillere på U16-holdet i Arsenal, der ikke ville kunne starte på det danske U17-landshold.

Det er kun lidt mere end en uge siden, at FC Midtjylland bekendtgjorde, at højrebacken er kommet på kontrakt i klubben fra Ikast og Herning, efter han ellers har haft sin opvækst i Silkeborg IF.

Men FCM har altså tilladt spilleren at vise sig frem i London-klubben.

- Vi er glade for, at det kunne lade sig gøre, og at FC Midtjylland har givet ham muligheden for at vise sig frem. Selv hvis det viser sig, at Arsenal ikke vil have fat på ham, er det en stor oplevelse at være en uge i London og træne med Arsenals U16-hold.

- Man ved aldrig, om der kommer sådan en mulighed igen. Der er bare nogle klubber, hvor man siger ja, hvis de inviterer til prøvetræning. Jakob er rigtig glad for at være i Midtjylland, og vi er glade for, at klubben har givet Jakob lov, siger Christian Bysted.

Lørdag efter en U16-kamp mod Reading vender FC Midtjylland-spilleren hjem til Danmark.

Leerhøj Larsen er fra sommer tiltænkt en plads på FC Midjyllands akademi, hvis da ikke Arsenal har slået kløerne i højrebacken inden.