Superliga

AGF har pengene til at handle

AGF er tilbage i Superligaen og vil sigte efter at blive aktive i sommerens transfervindue

I jagten på at vende tilbage til landets bedste række hentede AGF i vinter Hjalte Bo Nørregaard og Søren Berg på frie transfers. Mens Søren Berg direkte har været medvirkende til at skaffe de nødvendige point i 1. division, har AGF endnu Hjalte Bo Nørregaards debut til gode, da den tidligere FCK-anfører blev skadet og først er klar efter sommerferien.

Nu er AGF tilbage i Superligaen og der er udsigt til endnu flere spillere - Aarhus-klubben har pengene til at søge endnu flere nye spillere i sommerens transfervindue. Det slår koncerndirektør Jan Christensens fast overfor spn.dk.

- Vi har penge på bankbogen, så vi har den frihed, der skal til for at gøre det rette. I løbet af det næste par år kan vi forhåbentlig skabe balance i økonomien, og derfor har vi ikke lyst til at bruge alle pengene på en gang. Det koster 25-30 mio. at rykke ud, og så håber jeg, at det giver det samme beløb at rykke op. Det skal ske via øgede tv-indtægter, samarbejdsaftaler, entré-indtægter osv, siger Jan Christensen

Selv om AGF har været suveræne i landets næstbedste række skal fundamentet styrkes frem mod at skulle tilbage på første klasse.

- Vi skal som eksempelvis AaB ud at investere, og så må vi se, hvad der skal til. Vi har gjort det godt i denne sæson, vi råder over et potent hold. Hvor stærkt det er i Superligaen, vil vise sig, men jeg mener, vi har et produkt, der gør, at der burde være nye samarbejdskroner i forhold til det, vi har haft i denne sæson, siger direktøren.

AGF sikrede sig oprykningen søndag med en sejr over Skive selv om der endnu mangler fem spillerunder. Lige nu ser meget ud til, at det bliver HB Køge, der sikrer sig den anden oprykningsplads. Sjællænderne der rykkede ud af Superligaen sammen med AGF har syv point at give af i forhold til Vejle på tredjepladsen.