Superliga

Avis: FCK skjuler millioner

FCK fastholder aktiekursen lavt ved at prissætte aktiverne forkert, hvilket giver ledelsen mulighed for at købe billige aktier, skriver Børsen.

Parken sætter værdien af deres aktiver alt for lavt. Lalandia-badelandene er blandt andet sat alt for lavt i det seneste regnskab. Det fortæller flere anonyme og centralt placerede kilder med detaljeret kilder med kendskab til årsregnskabet over for Dagbladet Børsen.

Ved at opføre værdien af aktiver for lavt, kan men være med til at holde kursen på Parken-aktier på et kunstigt lavt niveau.

Avisen konstaterer, at blandt andre de to jyske storaktionærer Karl Peter Korsgaard Sørensen og Erik Skjærbæk samt administrerende direktør Anders Hørsholt har opkøbt aktier siden offentliggørelsen af 2010-regnskabet, hvor der blev præsenteret et mindre overskud på 42 millioner kroner.

LÆS OGSÅ: Parken-boss risikerer fængsel

Den bevidst lave prissætning handler ifølge kilderne især om Lalandia på Lolland og i Billund De er opført til 532 millioner kroner, men ifølge Børsens kilder burde badelandene være sat til en værdi, der ligger tættere på 800 millioner kroner 8  Kritikken går også i retning af, at værdien af spillertruppen i det seneste årsregnskab blev nedsjusteret med samlet 11 millioner kroner efter et år, hvor spillere som William Kvist, Dame N'Doye, Claudemir og Mathias Zanka Jørgensen må anslås at være blevet langt mere værd end for et år siden via eventyret i Champions League.

Kilderne tvivler ikke et sekund på, at Parken i løbet af 2011 vil opjustere forventningerne flere gange, hvilket vil få den lave aktiekurs til at sige.

Administrerende direktør Anders Hørsholt afviser, dog anklagerne

- Vores årsregnskab tegner et retvisende billede af vores forretninger. Og jeg ved endnu ikke, om vi skal opjustere i løbet af 2011, men det vil da være glædeligt, hvis det sker, siger han til Børsen.

Når det kommer til værdien af spillertruppen siger han.

- Vi kigger på hver eneste spiller i truppen, og det er den værdi, vi mener spillertruppen har. Hvis der er nogen, som mener, at spillerne har en anden værdi, er de velkomne med et bud på dem og købe dem, hvis vi vil sælge dem, siger Anders Hørsholt.