Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Horsens-manager afviser frygt-rygter: Det passer ikke en skid

AC Horsens åbner onsdag foråret med et opgør ude mod FC Nordsjælland, og manager Bo Henriksen jubler over at komme i gang.

De skulle have spillet søndag, men opgøret mod FC Nordsjælland blev udsat, fordi bander rev sig løse fra Right To Dream Park i Farum i forbindelse med søndagens vejr, og derfor skal de to klubber i stedet i aktion onsdag.

Det faktum, at der blev fundet en dato til opgøret allerede i denne uge, er noget, der glæder Bo Henriksen. Hans klub skal helst ikke have for mange kampe på få dage, fortæller manageren.

- Vi er lige så klare, som vi var i søndags, og vi glæder os måske endnu mere, nu hvor runden er kommet i gang. Vi vil meget gerne i gang, og vi har ikke noget behov for at vente til mandag med at spille.

- Vi har også en pokalkvartfinale mod Silkeborg, og skulle vi klemme en kamp mere ind inden 23. marts, skulle vi spille syv kampe på en måned. Det er ret voldsomt i forhold til det setup, vi har. Så vi er meget glade for at spille onsdag, siger Bo Henriksen til tipsbladet.dk.

Både Bo Henriksen og Flemming Pedersen nåede at få et stykke papir i hånden, hvor de to kunne se hinandens opstillinger, inden opgøret i Farum blev udsat. Opstillingerne lå også på Superligaens hjemmeside i noget tid. Men hvem der drager mest fordel af at have set det andet mandskabs opstilling, er ikke til at sige. Bo Henriksen er dog fint tilfreds med at have set, hvad Flemming Pedersen og FC Nordsjælland havde og måske har i tankerne.

- Ja, det er der ingen tvivl om. Men de så også vores, og de ved, hvordan vi stiller op. Nu kan det være, de bliver overraskede, når vi har fire ændringer i startopstillingen i morgen, joker manageren, inden han slår over i en seriøs tone:

- Det vil nok undre, hvis der sker noget nyt. Vi var godt forberedte på, hvad det er, de vil. Og det er vi stadig. Jeg tror ikke, de kommer til at ændre så meget.

Og hvis Horsens skal godt fra land og have noget med fra den svære udekamp, kræver det ifølge Horsens-chefen, at brystet bliver skudt frem i opgøret mod FCN.

- Mod, tro og masser af tålmodighed skal der til. Spillemæssigt skal vi dæmme op for deres omstillinger. Det bliver afgørende. De har mange hurtige og dygtige mellemrumsspillere, siger Bo Henriksen, der peger på, at Horsens tidligere har vist klassen i Farum:

- Vi slog dem jo derovre sidste år, så vi ved altså, hvad der skal til. Vi er godt forberedte, og vi glæder os, som var det juleaften. Jeg har hørt nogle snakke om, at vi er bange for at komme derover, men det passer altså ikke en skid.

FC Nordsjælland ligger aktuelt nummer syv med 28 point, mens AC Horsens er tre point efter. Klubberne er henholdsvis nummer syv og 11 i dansk fodbolds bedste række.