Superliga

CV: Ingen ny Pospech til FCK

FCK's sportsdirektør erkender, at man ikke kan erstatte Zdenek Pospech men er stadig optimistisk omkring holdets sammensætning.

FC Købehavn går en ny tid i møde oven på en sæson, hvor det danske mesterskab er vundet historisk suverænt og nye højder blev nået i Champions League.

FCK står over for flere udskiftninger på holdet til næste sæson. De to backprofiler Zdenek Pospech og Oscar Wendt er væk sammen med den centrale forsvarsspiller Mikael Antonsson plus at Jesper Grønkjær endnu ikke har besluttet sig for om kontrakten skal forlænges eller karrieren indstilles.

FC København har allerede ageret i forhold til udskiftningen ved at hente, Johnny Thomsen i Sønderjyske til højre back -positionen, Pierre Bengtsson er købt i FC Nordsjælland til venstre back, mens lejesvenden Jos Hooiveld kan ligne en permanent løsning i det centrale forsvar.

FC Københavns sportsdirektør Carsten V. Jensen erkender, at klubben står over for en udfordring med flere profiler, der forlader klubben, men samlet set føler han sig godt rustet til den kommende sæson allerede på nuværende tidspunkt.

- Det er klart, at hvis vi skulle finde en ny Pospech, så skulle vi kigge i den øvre halvdel af Bundesligaen eller i Premier League. Det er udenfor vores rækkevidde, så vi skal se potentialet og sikre et højt bundniveau. Og jeg er selv meget glad for signingen af Johnny Thomsen, der for mig at se er en meget undervurderet spiller. Et fodboldhold er også en levende organisme og svækker du en del, er der noget andet, der bliver styrket, så det kan være, at Pospechs mange oplæg nu kommer andre steder fra på banen, siger Carsten V. Jensen til Tipsbladet.

FCK går benhårdt efter det mesterskab, der i næste sæson giver direkte adgang til gruppespillet til Champions League, og sportsdirektøren er godt klar over, at denne sæsons nærmest uhyggelige stabilitet på holdets præstationer næppe vil gentage sig efter sommerferien.

- Vi har i hvert fald den ambition, at vi går ud af sommeren med en trup, der niveaumæssigt er på højde med den, vi har nu, men det er ikke det samme som, at præstationerne også ligger der. For der vil med sikkerhed være større udsving i præstationerne. Det er logik for burhøns, når man fjerner 30-40 procent af spillerne i startopstillingen (alt efter om Grønkjær forlænger eller ej, red.)

Læs meget mere om FCK's udfordringer til næste sæson i Tipsbladet - på gaden nu.