• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Dansk gruppe har fundet lovlig løsning for pyro: Nu vil UEFA forbyde alt

Dansk gruppe har fundet lovlig løsning for pyro: Nu vil UEFA forbyde alt
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

I UEFA mener man ikke, at man vil kunne lave pyroteknik på en sikker måde, og derfor skal det hele forbydes. Det kommer efter, at man i Danmark har fundet ud af, hvordan man kan gøre det.

Af Oliver Okstrøm

Pyroteknik er noget, som deler fodboldfolket en del, og når det europæiske fodboldforbund UEFA skal sige det, så ser de helst, at romerlys, nødblus og andet fyrværkeri fra fans holder sig helt væk.

Det er UEFA kommet frem til efter et seminar i München, hvor de entydigt har meldt ud, at de nu mener, at alle former for pyroteknik til kampe nu er skal være forbudt. Det skriver Ekstra Bladet.

Formanden for EFA's stadion- og sikkerhedskomité, Michael van Praag, forklarer, at man er kommet frem til et klart budskab i forbundets rapport om pyroteknik, og det handler om, at der ikke findes en måde, hvorpå pyroteknik kan anvendes på en sikker måde.

- UEFA vil hjælpe de nationale forbund med at gøre alt for at mindske skaden, som forvoldes af pyroteknik. Det betyder samtidig, at vi vil samarbejde for effektivt at forhindre brugen af al pyroteknik på stadion, siger van Praag ifølge avisen.

Det kommer efter, at man i Danmark har kunne få CE-godkendt et nødblus, så man indenfor lovens rammer i Danmark kan benytte pyroteknik. Det kom efter et samarbejde mellem Danske Fodbold Fanklubber, Brøndby IF’s fangrupper og pyrotekniker Tommy Cordsen.

Det nye er dog ikke taget i brug endnu i Danmark - og det bliver derfor interessant efter UEFA's nye udmeldinger om, hvorvidt det kommer til at ske.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus