• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Dansk profil ophæver sin kontrakt i udlandet

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Den mangeårige Superliga-profil Mikkel Rygaard er klubløs, efter han har valgt at ophæve sin kontrakt i Polen.

Af Ole Hoffskov

Mikkel Rygaard er færdig i polske LKS Lodz.

Michael Johansen, der er agent for den tidligere FC Nordsjælland-spiller, bekræfter over for tipsbladet.dk, at Mikkel Rygaard har valgt at ophæve sin kontrakt med den polske klub, fordi den ikke har udbetalt løn. 

Den 30-årige dansker har flere gange rykket LKS Lodz for at få udbetalt det skyldige beløb, og undervejs har Spillerforeningen været involveret, men det har ikke fået polakkerne til at finde checkhæftet frem, og derfor har Mikkel Rygaard nu mistet tålmodigheden.

En spiller, som får ophævet sin kontrakt udenfor transfervinduet, kan normalt ikke finde en ny klub, før vinduet åbner igen, men Mikkel Rygaard bliver udstyret med en dispensation, fordi han ikke har nogen skyld i, at han nu står uden en arbejdsgiver. Rygaard kan dermed skrive under med en ny klub og være spilleberettiget med det samme. 

Da Mikkel Rygaard rykkede teltpælene til Polen i starten af 2021, fastslog han, at det ikke mindst var økonomien i aftalen, der lokkede ham.

- Det er en bedre kontrakt end i FC Nordsjælland, fordi skatteforholdene er anderledes. Jeg vil ikke sige, at min kontrakt er væsentligt bedre, men jeg kommer til at tjene flere penge, og jeg vil da gerne indrømme, at jeg ikke helt var klar over, at en klub fra den næstbedste række i Polen kunne tilbyde så meget, sagde Rygaard til tipsbladet.dk i starten af januar.

Desværre for danskeren lukkede pengekassen hurtigt i. 

Mikkel Rygaard nåede at spille 31 kampe og score to mål for LKS Lodz.