Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Det lærte vi af Superligaen: Det ligner en håbløs opgave for rekord-Kent

Tipsbladet.dk zoomer ind på tiende spillerunde i Superligaen.

Tiende runde i Superligaen nærmer sig sin afslutning, og allerede inden mandagskampen mellem Randers FC og AC Horsens kan der gøres status over en spændende weekend i Danmarks bedste fodboldrække.

Her er nogle af de ting, vi lærte af weekendens kampe.

Det ligner en håbløs opgave for rekord-Kent 

Det må være svært at holde hovedet oppe for alle i og omkring Silkeborg IF. Og det gælder nok især cheftræner Kent Nielsen.

Silkeborg-træneren skrev sig søndag ind i historien som den cheftræner med flest kampe i Superligaen, men selv med erfaring fra 432 må det virke umuligt at finde en opskrift, der kan holde Silkeborg i Superligaen.

Denne gang tabte Silkeborg IF 2-3 på hjemmebane til medropykkerne fra Lyngby Boldklub, og dermed er holdet fortsat uden sejr i denne sæson. Antallet af indkasserede mål er vanvittige 27. Esbjerg fB over Brøndby IF, og Silkeborg er dermed helt isoleret i bunden.

Kent Nielsen kan se sit hold mere eller mindre være delt op i to. Offensiven gør det pænt og har helt klart niveau til Superligaen. Defensiven er alt for dårlig til at begå sig i landets bedste række. 

En fyring af Kent Nielsen må efterhånden være et tema i Silkeborg IF, men som det ser ud lige nu, vil end ikke Jose Mourinho kunne redde oprykkerne fra Søhøjlandet.

Trænerfyring havde en umiddelbar effekt i Esbjerg fB

Om det var den rigtige beslutning af Esbjerg-ledelsen at fyre John Lammers, kan der aldrig konkluderes på efter bare én kamp, men man kan ikke snige sig udenom det faktum, at det havde en umiddelbar effekt.

Det Esbjerg-mandskab, der søndag besejrede Brøndby IF med 3-1, havde et helt andet udtryk end i sidste weekend mod Randers FC. Der var meget mere vildskab i holdet.

Det hold, vikarierende cheftræner Claus Nørgaard sendte på banen, bar ikke præg af nogen taktisk revolution i forhold til John Lammers, og om trænerbyttet virkelig har en effekt, må vi vente med at analysere på. 

Men det startede i hvert fald lovende. 

FC Midtjylland virker stærkere end FC København

Søndagens meget imødesete topkamp mellem FC København og FC Midtjylland blev lige præcis så intens og fysisk, som de fleste havde forudset, men alligevel virkede det, som om gæsterne havde et gear mere. 

Det var afgjort FC Midtjylland, der var tættest på sejren, og som kampen skred frem, handlede det mest om overlevelse for hjemmeholdet. Det ene point var et point tjent for FCK, mens det var to tabte for FC Midtjylland.

Der er ingen tvivl om, at FCK skal stå meget tidligt op for at vippe FCM af guldpinden i denne sæson, og lige nu ser ulvene ud til at have mest at skyde med. 

Læs også:Solbakken om Bendtner: Messi er også smårusten

Læs også:Optakt: Randers FC - AC Horsens

Læs også:Okkels Efter 10 kampe uden sejr: Vi har det allesammen forfærdeligt

Læs også:Brøndby-back: Nye forsvarsspillere er ikke en undskyldning

Læs også:Bendtner: En kæmpe oplevelse for mig