• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Optakt: Randers FC - AC Horsens

Foto: Getty Images

Randers FC har med to sejre i træk fået tanket selvtillid men møder nu AC Horsens, der kun har tabt en gang på udebane. Hvordan går det mandag aften?

Af Torsten Kjems Hansen

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Cepheus Park, Randers
Dommer: Sandi Putros
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #rfcach #sldk

Holdnyt:
Randers FC:
Med en sikker 3-0 udesejr over kriseramte Esbjerg fulgte Randers FC op på sejren over bundproppen fra Silkeborg og vandt for første gang i sæsonen to kampe i træk. De seks point luner gevaldigt og sender Randers-holdet godt frem i det store midterfelt, der tæller otte hold inden for fire point fra AGF på fjerdepladsen til AC Horsens på 10. pladsen.

Og endnu mere vigtigt skyder det holdet på god afstand fra netop Silkeborg og Esbjerg, der efterhånden er ved at blive isoleret i bunden af rækken. 

Inklusiv 4-0-sejren over Kolding IF i Sydbankpokalen har Randers FC nu scoret ni mål og holdt målet rent i tre kampe. Den slags giver naturligvis selvtillid og tro på endnu mere godt fremadrettet.

Mathias Nielsen, Simon Graves og Issah Salou sidder alle ude med skader.

AC Horsens:
AC Horsens er ubesejret i de to seneste kampe efter 0-0 ude mod SønderjyskE. Dermed er AC Horsens nummer 10 i tabellen - men er kun fire point efter AGF, der er nummer fire.

AC Horsens har dog umiddelbart en udfordring: Det kniber med at få bolden i kassen. Efter de første ni spillerunder er holdet fortsat kun noteret for syv scoringer, hvilket kun Esbjerg har gjort svagere. 

Men når det så er sagt, har holdet vist sig stærkest på fremmed græs, hvor syv af de 10 hentede point er samlet sammen, og hvor det kun er blevet til et nederlag i fire kampe. 

Hallur Hansson er tilbage fra karantæne og træder ind på midtbanen, hvor han så ofte præsterer stærkt i den gule trøje. Nicolai Brock-Madsen er fortsat ude med en skade.

Karantæne:
Randers FC: Ingen
AC Horsens: Ingen

Bud på startopstillinger:
Randers FC (4-4-2): Carlgren – Kopplin, Piesinger, Marxen, Conboy – Kallesøe, Lauenborg, Rømer, Lobjanidze - Egho, Riis

AC Horsens (4-4-2): Lansing - Nymann, Ludwig, Kiilerich, Lumb - Prip, Jacobsen, Hansson, Thorsen - Okosun, Pohl 

Læs også:Superligaens bedste: Hobro-krumtap indhenter Lucas Andersen

Profilen:
Ayo Okosun er tilbage i AC Horsens, hvor han i sit første ophold viste sig som ganske målfarlig - specielt på grund af sin højde og styrke i hovedspillet. Nu har den 26-årige spillet tre hele kampe, siden han vendte tilbage på en lejeaftale fra FCM. Her er det på tre gange 90 minutter kun blevet til fire afslutninger på trods af, at han i det meste af spilletiden har været benyttet som hængende angriber. 

Ayo Okosun er noteret for et mål i sæsonen - det kom i FCM-trøjen i anden spillerunde. 

Vidste du, at..:
At der i 13 af de seneste 14 møder ikke er scoret mere end to mål? Og i samme antal kampe er det også kun sket to gange, et hold er gået fra banen med en sejr på mere end et mål. Det skete i det seneste møde, hvor Randers hjemme vandt med 2-0. Samme cifre lød Randers' sejr også på i 7. marts 2017. Begge gange i Randers.

Dom:
Som beskrevet tidligere er der nærmest garanti for målfattige og ganske tætte kampe, når de to hold mødes. Sådan kan det meget vel blive igen, og AC Horsens er bare ikke nogen nem modstander at møde på egen hjemmebane. Taktikken med at stå dybt og udelukkende lure på kontrastød har gjort ondt på både Brøndby, Silkeborg og SønderjyskE. 

Derfor må Randers-holdet også indstille sig på en kamp med samme forløb: Meget på bolden imod en tilbagetrukket og kompakt defensiv. Spørgsmålet er så, om Randers har midlerne til at dirke knuden op, eller om AC Horsens får held med kontrastødene eller indlæg til de Okosun og Pohl.

Målfesten udebliver, og buddet herfra bliver en kamp uden scoringer. 0-0 i Randers. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

Læs også:Randers-indkøb i aktion for reserveholdet: Han er ikke langt fra indhop

Læs også:Overblik: Superligaens sommertransfers 2019

Superliga

Mere Superliga

Fokus