Direktør: 19. juni er deadline for yderligere strukturændringer
Foto: Getty Images
Superliga

Direktør: 19. juni er deadline for yderligere strukturændringer

Superliga-klubberne er stadig ikke enige om dele af strukturen i dansk fodbold. Skal der for eksempel være 14 hold i landets bedste række? Klubberne har til den 19. juni til at blive enige.

To ændringer i dansk fodbolds bedste række er på plads.

For det første kan der nu ikke længere drages fordel af et nederlag i forhold til at lande i en god gruppespilspulje - læs meget mere om den historie her - for det andet er der nu skåret to kampe væk, så nummer fire fra pulje 1 i gruppespillet møder nummer fire fra den anden pulje. Og de to treere mødes også. Det kan du ligeledes læse mere om ved at klikke på linket herover.

Og Superliga-klubberne er ikke færdige med at snakke: De mangler stadig at få afklaret, om der skal være 14 hold i dansk fodbolds bedste række fremadrettet. Og jo mere tid, der går med at diskutere, jo mindre tid er der til at få andre ting i forbindelse med den fremtidige Superliga på plads.

- Det er klubberne, der sidder med det her og laver arbejdet. Generelt er der en deadline, der hedder 30. juni for ændringer i turneringer, men som du også kan se i vores pressemeddelelse, har vi bestyrelsesmøde i Divisionsforeningen den 19. juni. Så deadline på forslag, der skal behandles, er den 19. juni, siger Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, til tipsbladet.dk.

Er det så kort eller lang tid? Det handler nok om, hvem man spørger. For ikke alene skal Superliga-klubberne være enige om, hvor mange hold der skal være i dansk fodbolds bedste række. De skal også have tilsagn fra berørte rækker - det vil sige, at skærer man hold fra, vil det berøre NordicBet Ligaen, og dermed skal der også være et tilsagn fra NordicBet Ligaen, til at Superligaens størrelse kan ændres. 

Det kan blive tricky, for som Nykøbing-formand Tage Nielsen fortalte til Ekstra Bladet, føler han, at han skulle have været inviteret med til mødet. Det kan altså meget vel komme til at handle om kroner og ører.

- Hvis man måtte beslutte sig for at ændre antallet af hold i Superligaen, kræver det, at NordicBet Ligaen giver tilsagn, siger Claus Thomsen og forklarer:

- Det er jo et spørgsmål om fornuft. Man skal se på, hvad der er godt for dansk fodbold og professionel fodbold i det hele taget. Det handler jo også om at styrke fundamentet i flere rækker.

Ændringer i antallet af Superliga-hold fremadrettet kan af gode grunde ikke ske med start fra den kommende sæson, hvor tre hold allerede er rykket ud, og tre er rykket op. Men skulle klubberne blive enige, kan det være antallet af op- og nedrykningspladser, der ændres i divisionerne fra den kommende sæson.

Og hvorfor er det så, at Tage Nielsen og resten af klubberne fra NordicBet Ligaen ikke er inviteret med til bordet?

- Det er altså kutyme, at man arbejder inden for den enkelte række først. Det er et spørgsmål om at dele debatten op, siger Claus Thomsen altså.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.