Dyre drenge: Superliga-klubbernes største transfer
Foto: Getty Images
Superliga

Dyre drenge: Superliga-klubbernes største transfer

Der er markant forskel på, hvor dyre spillere, Superliga-klubberne har råd til.

Hvad er der råd til, når der skal købes spillere i Superligaen?

Det har Tipsbladet set nærmere på i en gennemgang af de 12 klubbers trupper.

Vi har set på, hvem den dyrest indkøbte spiller er klub for klub lige nu, og et påfaldende fællestræk er, at der for mange klubbers vedkommende også er tale om en alltime-rekord for spillerkøb.

Det hænger både sammen med klubbernes økonomiske vækst i en Superliga, hvor budgetterne aldrig har været større, og med et enormt udenlandsk transfermarked, der især de seneste tre-fire år har betalt så store penge for Superliga-spillere, at der både er råd til og mod til tunge spillerkøb i Danmarks bedste række.

FC København
Andreas Cornelius
Angriber
Købt for 45 millioner kroner i Trabzonspor i 2022

FCK hentede 'Corner' efter en ekstremt succesrig sæson i Trabzonspor, men skader har gjort samarbejdet til lidt af et mareridt for begge parter, selvom der er håb om, at angriberen snart langt om længe er fri af skader.

Læs mere om FCK's spillerbudget her

FC Midtjylland
Dario Osorio
Kantspiller
Købt for 37,5 millioner kroner i Universidad de Chile i 2023

Det er et vanvittig stort køb, der klart overgår Marrony i pris. Osorio scorede i seneste runde mod Randers og har vist prøver på, hvor ekstremt hurtig og god med bolden, han er. FCM tager klart en chance her, men også en, der skal tages med en så eftertragtet spiller og med de penge, FCM nu har til rådighed.

Læs om FCM's spillerbudget her

Brøndby IF
Nicolai Vallys
Offensiv midtbane
Købt for 22,5 millioner kroner i Silkeborg IF i 2022

Det er meget sjældent, der på denne måde bliver sat rekord internt i Superligaen, men Vallys har tydeligt niveau til en større udenlandsk liga og var på den måde et sikkert køb til at højne niveauet for Brøndby IF her og nu.

Læs om Brøndbys spillerbudget her

FC Nordsjælland
Marcus Ingvartsen
Angriber
Købt for 22 millioner kroner i Mainz 05 i 2023

Den seneste måned har slet ikke været så god som de første seks uger i FCN, men det er stadig et stærkt køb og et håndfast symbol på, at FCN har endog meget stærke kræfter i ryggen i form af Mansour Group og de potentielle økonomiske gulerødder, de kan hænge op med et nyt hold i MLS, der åbner i 2025, blandt andet med en række FCN- og RTD-relaterede spillere.

Læs om FCN's spillerbudget her

AGF
Mikael Anderson
Offensiv midtbane
Købt for 15 millioner kroner i FC Midtjylland i 2021

Anderson blev bestemt ikke billigere for AGF af, at han blev hentet på deadlinedag for to år siden, men man fik en tidligere ungdomsspiller tilbage og en stabil Superliga-spiller, der var et godt kort for århusianerne i seneste sæson og også skal hjælpe holdet tilbage mod toppen efter en lunken begyndelse på 2023/24-sæsonen.

Læs om AGF's spillerbudget her

OB
Sven Köhler
Central midtbane
Købt for 5,5 millioner kroner i VfL Onsabrück i 2023

Tyskeren har egentlig set god ud, men det drukner naturligvis i OB's modgang.

Læs om OB's spillerbudget her

Randers FC
Stephen Odey
Forward
Købt for 5 millioner kroner i Genk i 2022

Odey lignede det helt store scoop for Randers, men en absurd lang måltørke dæmpede glæden, som så til gengæld begynder at vende tilbage nu, hvor nigerianeren begynder at få udbytte af de ubestridelige evner under Randers' formfremgang.

Læs om Randers' spillerbudget her

Vejle Boldklub
German Onugkha
Angriber
Købt for 4,5 millioner kroner i 2021

Vejle har skåret ned, siden man senest var i Superligaen. Den nigeriansk-russiske angriber kan givetvis veksles til et spillersalg, hvis VB ønsker det, men indtil videre er der brug for al den hjælp, Vejle kan finde til offensiven.

Læs om Vejles spillerbudget her

Viborg FF
Serginho
Kantspiller
Købt for 3,7 millioner kroner i Estoril i 2023

Viborg har forsøgt at gentage succesen med Elias Achouri ved at hente endnu en kantspiller i Estoril, og det er tydeligt, at Serginho har teknik og et drøn af spark. Ligesom Achouri tager og VFF tilløb til, at han skal spille fast fra start hver weekend.

Læs om Viborgs spillerbudget her

Tipsbladet og Viborg FF har samme ejer - læs her om, hvordan vi håndterer det

Silkeborg IF
Fredrik Carlsen
Central midtbane
Købt for 2,5 millioner kroner i Hvidovre IF i 2023

Den faste plads er det endnu ikke helt blevet til på Silkeborgs succesmandskab, men i SIF køber man også ind til fremtiden, så det kan meget vel komme for Carlsen.

Læs om Silkeborgs spillerbudget her

Lyngby Boldklub
Magnus Jensen
Midtstopper
Købt for 2 millioner kroner i 2023

Det er ikke nødvendigvis klubbens dyreste spiller, hvis vi tager løn med, men 2023-succesmandskabet så tilstrækkeligt med power i luft- og duelspillet, at man var villig til at betale en høj pris med tanke på, hvor lille Lyngby er i Superligaens økosystem.

Læs om Lyngbys spillerbudget her

Hvidovre IF
Jonas Gemmer
Central midtbane
Købt for 600.000 kroner i 2023

Det er absolut ikke nogen dyr spiller, men det er dog et tegn på, at Hvidovre har forsøgt at forstærke sig og være konkurrencedygtig i Superligaen.

Læs om Hvidovres spillerbudget her