Superliga

EfB: Stort gab eller hullet lukket

Næste kamp er uhyre afgørende for EfB, der med trænerudskiftningen håber at få skabt ny gejst og tro på overlevelse i Superligaen.

To hjemmekampe mod Sønderjyske og Randers FC var på papiret en taknemmelig start på foråret for EfB, der overvintrede under nedrykningsstregen.

De to kampe resulterede katastrofalt i to nederlag - senest søndag til Randers, der vandt 3-1, hvilket fik træner Ove Pedersen til at træde tilbage for at overlade styringen til assistenten Jess Thorup i resten af sæsonen.

EfB er sammen med OB det eneste hold, der endnu ikke har fået point i forårssæsonen, men OB har atter chancen mandag aften i hjemmekampen mod Lyngby. Afstanden til den rigtige side af nedrykningsstregen var inden foråret på to point, men nu er afstanden vokset til seks.

FC Nordsjælland er det hold, der nu er tættest på stregen og er netop EfB's kommende modstander i kommende weekend, hvor kampen spilles i Farum.

- Det er selvfølgelig en utrolig afgørende kamp for os. Det er en kamp, der kan skabe et voldsomt stort gab for os ved nederlag, mens en sejr omvendt vil lukke et hul, der pludselig igen er realistisk at lukke helt, siger EfB's sportsdirektør Niels Erik Søndergaard til tipsbladet.dk.

Den katastrofale start på foråret kommer bag på direktøren.

- Det overrasker mig virkeligt, at vi er kommet så dårligt fra land. I forberedelserne synes jeg, der har været gode tendenser oven på et meget skuffende efterår. Nu handler det om for Jess og resten af folkene omkring holdet at få skabt noget gejst og noget fornyet tro på tingene. Vi har brug for en sejr og for en succesoplevelse, siger Niels Erik Søndergaard.

EfB har kun vundet tre kampe i hele sæsonen og havde på et tidspunkt tilknyttet en mental-coach. Et tiltag der kan komme på tale igen.

- Det er noget, vi vil vurdere i den nærmeste tid. I første omgang er der ikke lang tid til den næste kamp, så der bliver næppe tid til at ændre det helt store omkring holdets sammensætning på banen og det rent taktiske. Vi har den spillertrup, der er til rådighed, og Jess' primære opgave bliver at få peppet stemningen op og genskabt motivationen og det spillemæssige, så troen vender tilbage, siger sportsdirektøren.

- Det har vist sig, at vi er sårbare i modgang, og det er en af de ting, der gerne skal ændres på i fremtiden

- Efter kampen mod FC Nordsjælland er der kamppause på grund af landskampene, og på det tidspunkt må vi i samarbejde med Jess Thorup vurdere, hvad der kan være med til at styrke spillertruppen. Det må vi vurdere til den tid. Lige nu ligger der en meget vigtig kamp og venter, og det et naturligvis ekstremt vigtigt, at vi får et fornuftigt resultat mod FC Nordsjælland, siger Niels Erik Søndergaard uden at lægge skjul på, at et 'fornuftigt resultat' betyder tre livsvigtige point på Farum Park 22. februar