• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Journalist: Red Bull mener det seriøst med Brøndby

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Brøndby IF kan blive en del af Red Bull-koncernen. Interessen er seriøs, vurderer journalist.

Af Ole Hoffskov

Tirsdag kan erhvervsmediet InsideBusiness fortælle, at den kæmpestore læskedrikkoncern Red Bull, der ejer blandt andre RB Leipzig og Red Bull Salzburg, viser interesse for at købe sig ind i Superliga-klubben Brøndby IF.

I weekenden var Dietrich Mateschitz, der er stifter og medejer af Red Bull, i Danmark for at se nærmere på Brøndby IF og vurdere mulighederne for en investering. 

Det sender et tydeligt signal, fastslår Morten Johnsen, der er redaktør for InsideBusiness og har mere end 10 års erfaring med erhversjournalistik. Han er journalisten bag historien om Brøndby IF og Red Bull. 

- Når en af verdens rigeste mænd sætter sig i et privatfly til Danmark for at besøge Brøndby IF, så mener de det selvfølgelig seriøst. Ifølge de oplysninger, jeg har, har der været dialog mellem parterne i en måned til halvanden, og det vidner selvfølgelig også en en vis interesse. Lige nu afsøges mulighederne, og der er også andre interesserede, siger Morten Johnsen til tipsbladet.dk.

Læs også:Medie: Red Bull-ejer vil købe sig ind i Brøndby IF

Han er ikke i tvivl om, at Red Bull, hvis aftalen bliver til noget, skal drive Brøndby IF sammen med Jan Bech Andersen. Den nuværende bestyrelsesformand er ikke på vej ud af klubben lige nu og her.

- Jan Bech Andersen søger en medejer. Jeg tror, han har indset, at det er for omfattende at køre butikken selv. Dels er det meget tidskrævende, fordi han også har andre projekter, og dels er det en stor byrde at stå med, når det går skævt, siger Morten Johnsen og fortæller, at han ikke tror, Jan Bech Andersens tid i Brøndby IF varer evigt.

- Jeg hører, at Jan Bech Andersen gerne vil ud på et tidspunkt. Men han har et kæmpestort Brøndby-hjerte, så det skal gøres på en god måde. Der bliver ikke tale om noget brandudsalg.

Et opkøb af Brøndby-aktier vil være en mininal investering for Red Bull, vurderer Morten Johnsen.

Læs også:Ebbe Sand om Brøndby-exit: Det var en mega skuffende afslutning

- Det beløb, der skal til, er jo stort set ingenting for Red Bull. Når Red Bull og andre fra udlandet kigger mod Brøndby, er én af åsagerne blandt andet, at klubben reelt ikke er noget værd. Brøndby var jo gået konkurs, hvis ikke Jan Bech Andersen havde lagt så mange penge af egen lomme, siger Morten Johnsen.

Red Bull-ejer Dietrich Mateschitz er ifølge InsideBusiness god for over 130 milliarder kroner.

Nu er det store spørgsmål, om nogle af de millioner ender på den københavnske Vestegn. 

Læs også:Jan Bech Andersen indikerer forlængelse af økonomisk støtte i Brøndby

Læs også:Brøndby-ejer: Kasi-Jesper er velkommen

Læs også:Jan Bech svarer på kritik fra Gaxe: Jeg er ikke i tvivl om, vi lykkes

---------------------------

Se alle de fede Europa League-kampe på Dplay til spotpris for Tipsbladets læsere - SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus