Video : Tipsbladet
Superliga

Ekstraordinært talent får FCN-debut i denne sæson

Der venter en meget spændende superligadebutant i denne sæson i FCN ved navn Tochi Chukwuani.

FC Nordsjælland tabte søndag 1-3 ude mod Randers, og det var som så ofte før med rigtig mange unge spillere i startopstillingen.

Gennemsnitsalderen for FCN's startopstilling i søndagens opgør var 22,5 år, men snart kan endnu et stort talent fra Nordsjællands egne rækker trække gennemsnitsalderen endnu længere ned.

Tochi Chukwuani på blot 16 år forlængede netop sin kontrakt med FC Nordsjælland for halvanden uge siden, så den nu udløber i 2022.

Men allerede i denne sæson får det unge stjerneskud debut i Superligaen.

- I får ham at se i løbet af denne sæson. Det er jeg sikker på. Så må vi så se, om det bliver i efteråret eller i foråret, siger FCN-træner Flemming Pedersen.

Chukwuani er central midtbanespiller, og Flemming Pedersen har store roser tilovers for det unge talent.

- Han er nok den fysisk største spiller, vi har i truppen. Han er en meget visionær spiller, som kan spille lynhurtigt, for han ser mulighederne i spillet før alle andre. Derudover er han lige god med begge ben, forklarer Pedersen.

Stortalentet er netop blevet en fast del af førsteholdstruppen i Nordsjælland, men han trænede allerede med superligatruppen, da han var 14 år.

I øjeblikket er han med det danske U17-landshold, for han er født i Danmark og har dansk pas, selv om begge hans forældre er fra Nigeria.

- Når han kommer hjem fra landsholdsturen og får flere træninger med superligaholdet, så vil han hurtigt presse på til en debut. Han bliver en af fremtidens topspillere, konstaterer Nordsjælland-træneren.

Afslutningsvis forklarer Flemming Pedersen, at vi endnu ikke har set den bedste talentårgang fra FC Nordsjælland.

/ritzau/