• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Er faldet i niveau: Erik Sviatchenko skal gøre det bedre

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Erik Sviatchenko var fremragende for FC Midtjylland i sidste sæson, men det niveau har han ikke ramt indtil videre i indeværende sæson.

Af Ole Hoffskov

FC Midtjylland vandt det danske mesterskab i overlegen stil i sidste sæson, og Erik Sviatchenko havde en kæmpe aktie i den midtjyske triumf.

Anføreren blev både Efterårets Profil og Forårets Profil i Tipsbladet, og vinderen kåres af trænerne i den bedste danske række, så man kan med en vis pondus kalde Erik Sviatchenko for den bedste spiller i Superligaen i sidste sæson.

Det har han ingenlunde været indtil videre i denne sæson. 

Læs også:Optakt: FC Nordsjælland - FC Midtjylland

- Han har kun spillet fire ud af seks kampe, men det har faktisk ikke været ret godt indtil videre. Han er nødt til at hæve sit niveau, konstaterer talekspert Benjamin Leander i podcasten Superliga Preview på Mediano.

Han peger på flere områder, hvor Erik Sviatchenko præsterer væsentligt dårligere end i sidste sæson.

- Han har haft 21 defensive dueller, og han har vundet otte af dem. Han skal udvises mod Brøndby på helt og aldeles uforudseende og overdrevet risikabelt spil. Jeg er ikke fysiolog, men jeg ved ikke, om han ikke er på 100 procent? Han virker til at være efter i duellerne, siger Leander og fortsætter:

Læs også:Rasmus Ankersen om Solbakken-fyring: Det er et voldsomt skridt at tage

- Han har vundet 38 procent af sine dueller – i sidste sæson lå han altså på 72 procent. Mængden af bolderobringer er også langt lavere. 4 pr. kamp mod 7 i sidste sæson, og han begår langt flere frispark pr. kamp. 1,5 mod 0,8 i sidste sæson. Måske skal han hviles mod FC Nordsjælland. Den spilles på kunstgræs, så det kunne godt være en idé. 

FC Midtjylland-kaptajnen er indtil videre blevet sparet i kampene mod Lyngby Boldklub og AC Horsens i denne sæson. Han leverede en fin præstation tirsdag aften, da de danske mestre tabte 0-2 på Anfield til Liverpool i Champions League. 

Læs også:AaB på udkig efter ny træner: Her er seks bud på en ny chef

Læs også:Dreyer var centimeter fra at score mod Liverpool: Det er små marginaler

Læs også:Liverpool-profiler roser FCM: De gjorde det meget svært for os

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Optakt: OB - AaB

Fynboerne har brug for point, når AaB kommer på besøg. Ellers vil man efter afviklingen af halvdelen af Grundspillet ...

Mere Superliga

Fokus