• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Falmet stjerne droppet før FCK: Helt ude i kulden

Foto: Getty Images

FC København kunne have stået over for Shinji Kagawa torsdag aften, men det skal de ikke. Den tidligere Manchester United-stjerne er ikke den spiller, han var engang.

Af Ole Hoffskov

En superstjerne kunne have gæstet Parken torsdag aften, men de danske fodboldfans kommer til at spejde forgæves efter Shinji Kagawa.

Japaneren tørner til dagligt ud for græske PAOK, der er FC Københavns modstander i Conference League, og den 32-årige midtbanespiller har noget af et CV. I to omgange har Shinji Kagawa tørnet ud for Borussia Dortmund, og han har desuden slået sine folder i mægtige Manchester United, hvor han i 2013 var med til at blive engelsk mester. 

Siden er stjernen falmet gevaldigt, og fodboldspilleren Shinji Kagawa anno 2021 er så bleg en udgave, at FC København slet ikke behøver at vende hans navn på taktikmødet.

- Han er slet ikke den spiller, han var engang. Han kom til PAOK i januar, og siden da har klubben haft to trænere. De har begge givet ham chancen, men han har slet ikke formået at gribe den. Nu er han fuldstændig ude i kulden.

- Klubben ønsker ikke at sige det direkte, og han træner med holdet på normal vis, men han er slet ikke en del af trænerens planer. Han er helt sikkert ikke med mod FC København, for han er slet ikke registreret til de europæiske kampe, fortæller den græske journalist Petrotos Kostas til tipsbladet.dk.

Stor respekt for FC København
PAOK har klaret sig glimrende i denne sæson uden bidrag fra Shinji Kagawa, og efter seks runder er holdet på andenpladsen i den græske liga - et point efter topholdet, Olympiakos. Holdet har også fået en godkendt start på Conference League med en sejr og en uafgjort i de første to kampe.

Petrotos Kostas anser dog FC København som værende favoritter torsdag aften.

- Det generelle indtryk af FC København i Grækenland er, at det er det bedste hold i Danmark. Det er en stor og professionel klub, som PAOK helt sikkert vil have respekt for. Jeg anser dem også som favoritter til at tage førstepladsen i gruppen, siger journalisten og tilføjer:

- Tre dage efter opgøret i Danmark skal PAOK spille topkamp og derby mod Olympiakos, og det er en kæmpe kamp, som helt sikkert vil være i tankerne hos spillerne. Der er også nogle skader og sygdom i truppen, så hvis PAOK kan få et point med fra København, er jeg sikker på, de vil være tilfredse.

FC København kan med fordel gøre torsdagens opgør til en luftkrig.

- PAOK's store styrke er helt klart i offensiven, hvor de formår at skabe mange chancer i kampene. Klubben har to dygtige angribere i Karol Swiderski og Chuba Akpom, som ikke skal bruge ret meget plads.

- Samtidig vil jeg også sige, at PAOK bestemt er til at tale med rent defensivt, hvor de skaber mange problemer for dem selv. Jeg har især bemærket, at de virker svage i luftrummet, og det kan FC København måske udnytte, hvis de kan få slået nogle indlæg ind i feltet. Relationerne virker ikke til at være så stærke, lyder det fra Kostas.

Der er kickoff mellem FC København og PAOK torsdag klokken 18.45. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020