Video : Tipsbladet
Superliga

FC København forventer et mindre overskud i 2020

FC København forventer meget mindre transferaktivitet i 2020 end i de seneste par år.

Parken Sport & Entertainment - som er selskabet bag Superliga-klubben FC København - kom ud af 2019 med et overskud på 75 millioner kroner. 2020 skal også meget gerne ende med sorte tal på bundlinjen i selskabet, men forventningerne er et noget mindre overskud.

I årsrapporten for 2019 skriver Parken Sport & Entertainment, at man forventer et resultat i niveauet 0-20 millioner kroner for indeværende år. Dette skyldes blandt andet en negativ værdiregulering af investeringsejendommene på 34 millioner kroner i første kvartal 2020

Læs også:Efter kæmpe underskud i fjor: Selskabet bag FCK laver stort overskud på ny

Resultatet beror også på, at FC København skal kvalificere sig til gruppespillet i Europa League, præcis som klubben har formået i de seneste mange sæsoner. Hvis ikke FCK bliver danske mestre, kan holdet da også glemme alt om Champions League-kvalifikation efter sommerferien, hvorfor Europa League et topmålet. 

Af årsrapporten fremgår det desuden, at FC København forventer væsentligt mindre transferaktivitet end i 2018 og 2019, som var nogle travle år i den danske hovedstad. Fokus er på kontinuitet i spillertruppen.

Læs også:Medie: Svenske mestre har budt på FCK-spiller - håber på hurtig aftale

- Ses der bort fra den regnskabsmæssige værdiregulering af investeringsejendomme svarer de udmeldte forventninger for 2020 til et resultat før skat på 34 til 54 mio. kr. Herudover budgetterer vi med betydelig lavere transferavance med henblik på at opnå de bedst tænkelige sportslige og økonomiske resultater i FC København, hvorfor at det samlede forventede resultat må anses som tilfredsstillende, siger Bo Rygaard, der er bestyrelsesformand i Parken Sport & Event.

Parken Sport & Entertainment havde i 2019 en stigning på 6,9 procent i omsætning sammenlignet med året før.

Læs også:Månedens Hold i Superligaen - februar

Læs også:N'Doye om udløb: Hvis klubben er tilfreds, må den jo få mig til at forlænge

Læs også:Nyt stort millionunderskud i AaB: Det er ikke tilfredsstillende