Foto: Getty Images
Superliga

FCM-chef: Hvis vi ikke sælger de bedste, kan vi spille med i Europa

FC Midtjylland skal gerne sælge spillere til sommer, men sker det ikke som en direkte konsekvens af corona-krisen, vil Superliga-topholdet søge den positive sideeffekt.

Selv om FC Midtjylland efterhånden har vokset sig til en af landets største og mest veletablerede kluber økonomisk i Superligaen er kubbens drift og lønniveau afhængig af, at man har et solidt overskud på at købe og sælge spillere.

FC Midtjylland kan derfor blive presset af, at transfermarkedet i år sandsynligvis falder i et sort hul sammen med økonomierne i Europa og resten af verden, der rammer en
hård recession mindst på højde med finanskrisen i 2008 og 2009.

FCM-direktør Claus Steinlein gør sig ingen illusioner om, at alt er uforandret senere på året, hvor transfervinduet efter alt at dømme bliver rykket hen og er åbent i efterårsmåneder, måske endda helt til december eller endda til nytår.

Men FC Midtjylland klarer den situation, mener Claus Steinlein, der også tror, det på kort sigt kan give FC Midtjylland et slagkraftigt hold i Europa. Det fortæller han i dagens udgave af Tipsbladet.

- Vi har spillet med et væsentligt yngre hold med mindre erfaring. Samtidig skiftede vi cheftræner. Mange ville tale om at være i en proces, men vores hold har fået enestående
resultater. Jeg er så stolt af spillerne og trænerne, og jeg mener, at det er det mest talentfulde hold i FC Midtjyllands historie.

- Hvis vi ikke sælger to-tre af de bedste spillere til sommer, så kan vi både kvalificere os og spille med i et europæisk gruppespil, når det her hold er endnu mere sammenspillet. Vi
har set til træning, at flere af disse spillere er endnu dygtigere og endnu mere lovende, end vi ser i kampene.

- Så hvis transfermarkedet bremser op, kan vi i FC Midtjylland sagtens håndtere den situation og forsøge at få noget positivt ud af en i øvrigt meget svær og dybt alvorlig situation, vi alle håber bliver løst så hurtigt og med så få tab af menneskeliv som muligt, siger Claus Steinlein i Tipsbladet.

Læs hele det store interview med Claus Steinlein i Tipsabladet fredag - få det sammen med dagen Ekstra Bladet.

Læs også:Thorup er blevet vicemester: Vigtigt at få en afklaring

Læs også:Kasper Junker: Planen er, at jeg skal sælges videre

Læs også:Ronnie Schwartz blev kaldt løgner: Det var lidt hårdt

Læs også:Claus Steinlein: Selv Manchester United og Barcelona misunder os

Læs også:Genk lader tidligere Superliga-spillere rejse hjem