Superliga

FCN truet på livet ved nedrykning

FCN-ejer Allan K. Pedersen kan ikke give nogen garanti for, at klubben overlever ved en nedrykning fra Superligaen.

FC Nordsjælland tabte i weekenden den vigtige bundkamp til EfB og ligger med fire spillerunder tilbage nu bare et enkelt point over nedrykningsstregen.

At det er dyrt at rykke ud af Superligaen er ikke noget nyt, men hos FC Nordsjælland kan en kostbar nedrykning komme til at blive fatalt. Det siger klubejer Allen K. Pedersen til Tv2-News.

- Jeg har en plan i skuffen, men jeg kan ikke give nogen statsgaranti for at vi overlever. Men vi vil gøre, hvad vi kan, siger Allan K. Pedersen.

Klubejeren kalder det for en katastrofe for alle klubber at rykke ned.

- Der skal herske nogen som helst tvivl om, at det er dyrt, og det vil være livstruende for langt de fleste klubber, der ligger til nedrykning, siger klubejeren, der erkender nedrykningsfaren men alligevel regner med, at spillerne på banen ender med at redde eksistensen som Superliga-hold.

Den plan, der vil blive sat i værk i FC Nordsjælland ved en nedrykning kommer i den grad også til at ramme spillerne. Langt de fleste kan nemlig se frem til en kraftig lønnedgang, hvis det ender med 1. division efter sommerferien

- Næsten alle medarbejdere har i deres kontrakt indskrevet en væsentlig lønreduktion ved en nedrykning, siger Allan K. Pedersen

Klubejeren afslører samtidig, at omkring en tredjedel af klubbens indtjening kommer fra transferindtægter - en indtægt der også vil blive sværere at bevare som 1. divisionsklub.

FC Nordsjællands har som alle andre hold tilbage i ligaen fire kampe tilbage. I de kommende to spillerunder har FCN fordel af hjemmebane, når henholdsvis Silkeborg og Randers FC kommer på besøg. I 32. spillerunde skal FC Nordsjælland på Brøndby Stadion, mens sidste og måske afgørende runde byder på endnu en hjemmekamp mod FC Midtjylland - som også er modstander i Pokalfinalen.