Superliga

Feilhaber kan fortsætte i AGF

Hvis AGF holder kursen mod Superligaen, og økonomien tillader det, kan amerikanske Benny Feilhaber ende med at forlænge sin kontrakt.

Benny Feilhabers klubfremtid efter sommerferien er stadig uafklaret.

Kontrakten med AGF udløber til sommer, og det er et åbent spørgsmål, hvad der så skal ske. Benny Feilhaber åbner op for, at kontrakten kan blive forlænget.

Vi er i venteposition. Først og fremmest vil Brian Steen Nielsen og Peter Sørensen være sikker på, at vi rykker tilbage i Superligaen. Det ser det ud til nu. Vi fik en god start på sæsonen og er kommet tættere på vores sæsonmål, som er at rykke op. Det er det første, som alle tænker på, siger Benny Feilhaber til Tipsbladet.

- Men der er en mulighed for, at jeg forlænger kontrakten. Det har jeg altid sagt. Jeg vil være glad for at forlænge kontrakten, for jeg elsker at spille her, og Superligaen er en god stærk liga.

- Samtidig kommer det også an på, hvad der sker frem til sommer. Om jeg har andre muligheder, og hvad de i så fald er, så jeg kan opveje alting mod hinanden og træffe den bedste beslutning for mig, men også for AGF, siger Benny Feilhaber.

Skulle Benny Feilhaber ende med at forlænge med AGF, vil det være en højst overraskende udvikling i forhold til forventningerne, da AGF rykkede ned. Den amerikanske midtbanespiller så dengang ud til at være tabt for AGF, som i en økonomisk svær situation gerne ville score en transfersum på et salg og spare Feilhabers anseelige løn.

Det var så meningen, at Feilhaber skulle vise sig frem og gøre sig attraktiv over for købere ved VM i Sydafrika, men selvom han spillede i tre kampe dernede, udmøntede den efterfølgende interesse sig aldrig i et salg.

Det så også ud til at spænde ben for et fortsat Feilhaber-ophold i Århus, at hans forskerordning stod til at udløbe nu til sommer, sammen med hans kontrakt. Siden er lovgivningen imidlertid blevet ændret, så Feilhaber kan blive endnu to år i Danmark til den lave skatteprocent på 26.

AGF vil også gerne beholde Benny Feilhaber, hvis kursen til SUperligaen holdes, og der er penge nok til det i kassen.

- Vi er også positive, hvis det kan lade gøre. Han er jo en rigtig dygtig spiller, så hvis der er mulighed for det, så synes jeg, at vi skal gøre det. Det er den dialog, vi har i øjeblikket. Hvad har Benny af muligheder, og hvad har vi af muligheder? Hele tiden er det jo den økonomiske situation, vi må se på. Er der penge til det, eller er der ikke penge til det?, konstaterer sportschef Brian Steen Nielsen.

Læs mere: Tipsbladet har mødt Benny Feilhaber til en snak om fremtidsmulighederne og turen ned i 1. division. Det står i Tipsbladet Indsigt, som er på gaden i dag fredag og som e-avis.