Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Fik FCK-debut i starten af marts: Det var en stor oplevelse

Den bare 17-årige offensivspiller William Bøving nåede at få sin debut, inden dansk fodbold blev suspenderet.

Det var ikke den debut, han havde håbet på, da han kom på banen i pokalturneringen mod AaB i en alder af 17 år og tre dage, for FC København tabte opgøret.

Men det var stadig en debut, og den kamp vil han for altid huske, den 17-årige offensivspiller William Bøving.

Og når han ser tilbage på kampen, var det en stor oplevelse at komme på banen og spille sin første kamp for FC Københavns førstehold, der var ramt af mange skader til opgøret.

Læs også:FC København har otte skader til pokalbrag mod AaB

- Det var utroligt fedt og en af de bedste følelser, man kan få i kroppen, når man træder ind på banen for førsteholdet og kan repræsentere klubben, og jeg var selvfølgelig meget stolt over i så tidlig en alder at kunne få min debut. Det viser også den tillid, man har fået af klubben og gennem de mange år, man har spillet her, siger William Bøving ifølge FC Københavns hjemeside i en podcast.

Han har mest været vant til at spille den forreste angriber, men han fortæller, at han omkring førsteholdet har spillet lidt en anden position. Som man i øvrigt også har set det med Viktor Fischer og Mohamed Daramy.

- På U19 spiller jeg fast angriber som 9’er, og det har jeg vænnet mig til, og det synes jeg er en god position, og på førsteholdet har jeg spillet mere kant end angriber. Men med førsteholdet synes jeg, at kantpositionen er meget spændende, fordi man har okay tid til at finde ud af, hvad man skal gøre med bolden.

Læs også:Startopstillinger: Daramy erstatter N'Doye

- Hvis man spiller spidsangriber, så har man en kæmpe stopper lige i ryggen, og det eneste man faktisk kan gøre er at lægge af. Så der synes jeg ikke, man får vist sig lige så godt frem som på kanten, hvor man lige har tid og kan udfordre og trække ind i banen og bedre gøre hvad man vil, selvfølgelig i forhold til presset og modstanderen, siger William Bøving.

I opgøret mod AaB blev det til fem minutter, så det var en kort debut for den talentfulde offensivspiller.

Læs også:Nye skader i FCK-truppen: 18 spillere er udtaget til AaB-kamp

Læs også:Ståle udtager sin trup: 16-årig kan få debut mod Silkeborg

Læs også:N'Doye og Bjelland kan 2020-debutere mandag eftermiddag