Superliga

Finanskrisen kradser endnu i fodbolden

Fyens Stiftsidende skriver mandag, at flere spillere står uden kontrakt som konsekvens af finanskrisen.

Fodbolden er stadig ramt af finanskrisen, og det går ud over fodboldspillere, der enten kun får tilbudt korte kontrakter eller slet ingen. Det fremgår af en større artikel i Fyens Stiftstidende mandag.

Avisen skriver, at nye tal fra DBU viser et fald i statistikken over kontraktspillere i dansk fodbold. Således var der i 2001 hele 1172 spillere på kontrakt i dansk fodbold, mens tallet i 2010 var faldet til 982.

Flere korte kontrakter
Det har man bemærket hos både DBU og Spillerforeningen.

- Det er jo et klart udtryk for, at klubberne ikke er gået fri af finanskrisen, siger Peter Ebbesen, leder af DBU's turneringsudvalg til Fyens Stiftstidende.

- Vi kan se, at der bliver lavet flere og flere korte kontrakter på et halvt eller helt år. Og så har vi i det her transfervindue set et næsten rekordstort antal lejeaftaler, siger Peter Ebbesen.

Ikke som for et par år siden
Spillerforeningens formand Mads Øland også har bemærket, at der er flere arbejdsløse i fagforeningen.

- Der er da et større antal spillere end tidligere, der pludselig står uden kontrakt. Omstændighederne er helt sikkert ikke som for et par år siden. Der er ingen tvivl om, at færre penge ude i klubberne betyder omprioritering, siger Mads Øland.

Den dårlige økonomi kan have flere konsekvenser for dansk fodbold. I artiklenfra Fyens Stifstidende peger nogle på, at det går udover talentudviklingen, mens andre mener, at det fremmer kvaliteten, at det bliver sværere at slå sig igennem til en kontrakt.