Superliga

Helenius tager kampen op med Duncan

AaB'eren Nicklas Helenius fik sit gennembrud i efteråret, men med Morten "Duncan" Rasmussens ankomst bliver der noget længere til en plads på holdet, men Helenius tror på sig selv.

Endnu er Morten "Duncan" Rasmussen ikke blevet officielt præsenteret i AaB, men Mainz har sagt farvel til danskeren, der blot skulle være et lægetjek fra at skifte Mainz'r øde trøje ud med AaB's rødhvide striber.

"Duncans" komme til AaB giver nye spekulationer om, hvordan Kent Nielsen skal skrue sin startellever sammen i foråret. 19-årige Nicklas Helenius fik sit gennembrud for Superligaens bundholdi efteråret, og han kan meget vel ende på bænken, når der skal blvie plads til AaB's nyeste signing. Men sådan ser Helenius det ikke nødvendigvis.

- Jeg tror ikke på, at det her kommer til at gå ud over mig. Jeg må bare gøre, hvad jeg kan for at få det til at blive mig, der skal spille. Det er kun positivt, at "Duncan" kommer hertil. Det styrker konkurrencen i front og vil gøre os alle skarpere. Jeg må klemme balderne sammen og tro på mig selv. Der var jo heller ikke mange, der troede, jeg ville få så meget spilletid i efteråret, siger Nicklas Helenius til tipsbladet.dk.

LÆS OGSÅ: Mainz bekræfter Duncans AaB-skifte

Det blev til fem Superliga-mål for Helenius i efteråret, og han håber altså på at komme til at score endnu flere i foråret. Og det kan meget vel blive som angrebsmakker til "Duncan", der er meget mere boksspiller end Helenius selv er.

- "Duncan" er en god boksspillertype, som vi ikke rigtig har haft i truppen. Jeg kunne godt se mig selv spille sammen med ham oppe foran, men det har vi også andre, der kan. Jeg må give 100 procent og gøre mit bedste, hver gang til træning, og så må jeg fokusere på én dag af gangen, siger Nicklas Helenius, der endnu ikke har fået hilst på de nye holdkammerater Morten Rasmussen og Michael Lumb.

- Jeg har først lige hørt om det her, efter jeg er kommet hjem, så jeg har fulgt lidt med på nettet. Vi har ikke fået noget at vide. Det er virkelig godt for vores hold. VI har fået en ny spiller i både forsvars, midtbane og angreb nu, og det styrker os. Jeg tror på, at det her kun gør os bedre, siger han.

AaB, Nicklas Helenius og resten af AaB-truppen drager i morgen tidligt til Sverige, hvor de møder Häcken i en træningskamp. 17 mand er udtaget. Hverken Morten "Duncan" Rasmussen eller Michael Lumb er i første omgang udtaget til den trup, der tager til Sverige.