Video : Tipsbladet
Superliga

Helveg om nyt trænerjob: Lige den mulighed, jeg skal bruge

Den tidligere landsholdsspiller Thomas Helveg er blevet assistenttræner på U19-landsholdet, og den mulighed er han glad for.

Han har en fortid som assistenttræner i OB, men det er efterhånden flere år siden, så den nye U19-landstræner er ekstremt lykkelig over, at han har fået en ny chance. Det fortæller han til Sport Fyn.

Den tidligere OB'er, der fik masser af landskampe og var på kontrakt i italienske klubber som AC Milan og Inter, stoppede i OB tilbage i 2013, så det er efterhånden længe siden, at han har arbejdet som træner.

Læs også:Profil forlader OB midt i slutspillet - meldes på vej til Tyskland

Men assistentlandstrænerjobbet er den indgang til faget, Helveg søgte.

- Jeg har aldrig synes, at jeg ikke skulle det, men den her mulighed er lige nøjagtig det, jeg skal bruge lige nu. Jeg får chancen for at arbejde med mennesker, som er på vej og ikke allerede er fremme og være med til at give dem baggage med på vejen. Det synes jeg er en fed opgave, og jeg kommer til at arbejde sammen med Jens Olsen (U19-landstræner), som er en kompetent fyr, siger Thomas Helveg til Sport Fyn.

Læs også:Assistenttræneren scorede drømmemål: OB-profil troede ikke sine egne øjne

Den nu 48-årige Helveg stopede sin karriere i 2010 i OB, hvor han også startede sin karriere.

Han nåede 108 landskampe og scorede to gange for Danmark. Nu skal han hjælpe de næste på vej mod store triumfer i rødt og hvidt.

Læs også:OB-træner: Skadet duo spiller ikke mod FC København

Læs også:Efter 37 år med landsholdet: DBU-legende stopper

Læs også:Avis: Matchfixing-undersøgelse kan lokaliseres til Okores hjemstavn