Superliga

HH indrømmer: Jeg har scoret over evne

Hans Henrik Andreasen scorede 16 mål i efteråret i alle turneringer. I foråret er det blevet til et stort rungende nul.

OB's midtbanemand Hans Henrik Andreasen var her, der og alle vegne i efterårssæsonen. 16 mål blev det til i alt - fordelt med 10 i Superligaen, fem i Europa League og et enkelt i Ekstra Bladet Cup.

I foråret har stadionspeakerne på de danske stadions ikke kunnet præsentere et eneste Andreasen-mål. Forårskontoen står larmende tom, og HH har svært ved at komme med en entydig forklaring.

- I nogle kampe er vi kommet tidligt foran, og så har vi trukket os lidt for langt tilbage, og jeg kommer derfor ikke frem til så mange chancer som i efteråret. Jeg vil så også sige, at når jeg kommer i feltet, så lander bolden bare ikke hos mig. Det er typisk sådan, at når jeg scorer, så scorer jeg typisk igen i kampen efter, og jeg kan mærke, at det er sådan for mig, at målene kommer i stimer. Lige nu kører det ikke, og jeg scorede nok lidt over evne i efteråret, der var helt exceptionelt godt for mig personligt, siger Hans Henrik Andreasen til tipsbladet.dk.

LÆS OGSÅ: HHA: Skidt hvis Brøndby taber

Hans Henrik Andreasens fine efterår sikrede ham debut på Morten Olsens A-landshold og en position i toppen af listen over ligaens målkonger. Andreasens 10 mål overgåes fortsat kun af fem spillere, men står det til ham selv, vil han hellere have Superligaens sølvmedaljer end en placering højere oppe på den liste.

- For mig er det vigtigere, at
holdet får andenpladsen, end at jeg scorer mål. Det er jo heldigt, at en spiller som Kali (Kalilou Traoré

red.

)
er kommet med og fået scoret et par mål fra vores midtbane. For mig betyder det ikke det store, hvem der scorer, bare der er nogen, der gør det. Kampen om sølv'et bliver tæt, men får ét af holdene en stime, så kan det afgøre det hele. Brøndby og FC Midtjylland mødes i én af runderne her til sidst, og kan vi vinde i den runde, så vil vi lægge afstand til mindst én af dem, siger Andreasen.

OB og Hans Henrik Andreasen møder mandag Esbjerg i 28. Superliga-runde.