Superliga

Kébé: Scorer du, er du kongen

Alioune Kébé står foran en længe ventet debut i Superligaen, og senegaleseren ved, at det forventes, at han scorer de mål, som holdet ikke har formået at producere i de tre seneste kampe.

Da Alioune Kébé den 29. januar smadrede sit korsbånd i en træningskamp mod Viborg lød de første meldinger på, at han ville være ude i 8-10 måneder. Siden har en fejlbehandling af knæet ført til en ny operation, og senest har Alioune Kébé været ude med en brækket arm. Her 15 måneder efter det første uheld står den 26-årige senegaleser så foran sin debut i Superligaen.

Angriberen har fortsat lidt problemer med den arm, der brækkede tidligere på året, men træner han i morgen, så er han også klar til at komme ind søndag mod SønderjyskE.

- Det har været hårdt at blive opereret to gange og brække en arm. Jeg håber, at jeg kommer på banen i weekenden, og jeg glæder mig til at vise, at jeg kan gøre en forskel. Folk hører en masse om, hvordan jeg er som spiller, men der er ikke så mange, der har set mig spille, så jeg glæder mig til at vise folk ham den nye angriber i Superligaen.

- Jeg har fået masser at støtte fra alle mulige, der hele tiden siger: Vi har brug for dig, Kébé, vi har brug for dig. Nu glæder jeg mig bare til at vise fansene, klubben, min familie og mine venner, at jeg stadig kan spille fodbold og score mål, siger Alioune Kébé til tipsbladet.dk.

LÆS OGSÅ: Horsens-angreb boostet til SønderjyskE

Netop målene er Alioune Kébés varemærke. Han nåede at score syv kasser i 11 kampe i sin første halvsæson, hvor AC Horsens stadig lå i 1. division. Men spørgsmålet er om han kan være med til at slå hul målbylden, der har vokset sig stor efter tre 0-0 kampe på stribe.

- Når jeg taler med Gil og Issey, så fornemmer jeg, at det er hårdt for dem, at de ikke scorer. Og jeg forstår det, fordi jeg har prøvet det samme. Som angriber ved du, at du er kongen, når du scorer, mens det er rigtig svært, når du ikke gør det. I sidste ende handler det ikke om, hvem der scorer, men om at holdet vinder. Jeg håber, at jeg kan være med til at sørge for, at vores angribere kan komme til at score nogle mål, og om det så er Gil, Issey, Kenan eller mig selv betyder ikke så meget, siger Alioune Kébé.

Horsens-spilleren har tidligere optrådt for AS Douanes, ASC Diaraf, Entente Sannois Saint-Gratien, Le Mans, Tours FC, Excelsior Mouscron, FC Gueugnon og Paris FC.