Video : Tipsbladet
Superliga

Lettelsens suk i Jylland: AGF og FC Midtjylland kan være helt rolige

Et opsigtsvækkende UEFA-forslag bliver ikke til noget, og hverken FC Midtjylland eller AGF skal frygte en trist europæisk skæbne.

FC Midtjylland og AGF kan være helt rolige igen, hvis de altså overhovedet nåede at blive bekymrede.

Som tipsbladet.dk omtalte tirsdag aften, har det europæiske fodboldforbund UEFA overvejet at fordele de europæiske billetter til næste sæson efter klubbernes placering på koefficientlisten, såfremt den nationale liga ikke kan spilles til ende.

I Danmark vil det blandt andet betyde, at FC Midtjylland, selv om de måtte blive kåret som danske mestre, skal aflevere billetterne til Champions League-kvalifikationen til FC København, der er den bedst placerede danske klub på koeffcientlisten. For AGF vil det betyde, at klubben uagtet placeringen i Superligaen ikke kan komme i Europa, da de slet ikke figurerer på UEFA's koefficientliste efter otte år uden europæisk fodbold.

Læs også:Mulig katastrofe for FCM og AGF: UEFA med opsigtsvækkende forslag

Sådan vil der blive vendt op og ned på tingene i alle lande, der ikke får afsluttet sæsonen, og det er selvsagt en model, der passer de helt store klubber bedre end de små.

Ifølge belgiske Het Laatste Nieuws bliver forslaget dog ikke vedtaget.

I Belgien er ligaen blevet aflyst, og onsdag har fodboldforbundet holdt et møde med UEFA for blandt andet at diskutere fordelingen af europæiske billetter. Her gjorde UEFA det klart, at det udelukkende vil være placeringen i ligaen, der får betydning for Europa-deltagelsen i den kommende sæson. 

Læs også:Corona-krise: Glem alt om spillerkøb - presset kan vokse i AaB

Dermed kan FC Midtjylland og AGF ånde lettet op, og det samme kan en række klubber i netop Belgien. Var forslaget blevet vedtaget, havde det også vendt op og ned på tingene i den belgiske liga.

Det ville blandt andet have medført, at Jess Thorup og Gent stryger direkte i Champions League-gruppespillet, mens Anderlecht vil opnå Champions League-kvalifiaktion, selv om holdet har haft en katastrofal sæson med en ottendeplads. Mestrene fra Club Brugge vil gå fra en direkte Champions League-plads til Europa League-kvalifikation.

Læs også:Corona-krise: Silkeborg i samme dårlige båd som FCK og OB

Læs også:Superligaens bedste afsluttere: Hvem rammer målet mest?

Læs også:FCM-boss: Vi har taget et skeptisk blik på det

Læs også:David Nielsen: Diskussion om ny AGF-træner var tæt på