Superliga

Lumb sparker fremtid til hjørne

Michael Lumb ønsker ikke at forholde sig til Zenit Skt. Petersborgs planer om at leje ham ud et halvt år mere. Lumb har ikke hørt fra russerne.

Venstre backen Michael Lumb kan meget vel ende med også i næste sæson at spille i Superligaen. Det står klart, efter Zenit Skt. Petersborgs sportsdirektør Igor Korneyev i går slog fast, at klubben ønsker at leje ham ud et halvt år mere, så han først kommer tilbage til Rusland til vinter.

Selv har Lumb dog ikke hørt om Zenits planer fra Igor Korneyevs egen mund. Og derfor ønsker han ikke at forholde sig til klubbens nye plan.

- Jeg har hele tiden forberedt mig på, at jeg skal tilbage til Zenit, når min lejeaftale med AaB udløber den 30. juni. Jeg har godt set, hvad Igor har sagt, men jeg har ikke selv hørt fra ham, og det har min agent heller ikke. Jeg har nok at tænke på lige nu, og jeg fokuserer kun på at slutte sæsonen godt af og redde AaB fri af nedrykning, siger Michael Lumb til tipsbladet.dk.

Michael Lumb skrev i januar 2010 en treårig kontrakt med Zenit Skt. Petersborg. Men efter bare et halvt år i klubben, blev han lejet ud til Feyenoord for at få mere erfaring, inden han skulle tilbage til Zenit igen. I vinter forlod han så Feyenoord for at slutte sig til AaB's nedrykningstruede Superliga-mandskab.

Så sent som i går morges udtalte Lumb, at han efter sæsonen regnede med at skulle tilbage og kæmpe med Tomas Hubocan og Aleksandar Luckovic om venstre backen i Zenit. Det kan derfor undre, at Zenit melder ud, at de vil leje Michael Lumb ud igen - uden de har fortalt ham det selv.

- Jeg er ikke herre over, hvad Igor går ud og siger. Det må han selv bestemme. Jeg forholder mig til min kontrakt, og det jeg selv ved, og det er, at jeg efter planen skal tilbage til Zenit til sommer. Når lejekontrakten udløber, snakker jeg med Zenit om, hvordan det er gået, og hvad der videre skal ske, siger Lumb, der ikke ønsker at forholde sig til, om det kunne friste at blive i AaB et halvt år mere.

AaB's sportsdirektør Lynge Jakobsen forholder sig ligeledes afventende overfor den pludseligt opståede mulighed for også at have Lumb i truppen i efteråret.

- Indtil vi ved, om vi spiller i Superligaen i næste sæson, foretager vi os ikke noget. Når det så er sagt, har Lumb spillet rigtig, rigtig godt for os. Så kan du selv regne dig til resten, siger Jakobsen.