Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Månedens Hold i Superligaen - september

Tipsbladet.dk er klar med Månedens Hold i Superligaen.

September er overstået, og Superligaen skrider stille og roligt fremad. Snart er grundspillet nået halvvejs, og der er begyndt at tegne sig et klart billede af toppen og bunden i Danmarks bedste fodboldrække.

September var især en god måned for Randers FC og AGF, mens Brøndby, FCK og AaB sled voldsomt i det. Men hvem gjorde det bedst i den forgangne måned?

Her er Månedens Hold i Superligaen:

Målmand: Oliver Christensen, OB
Den danske U21-landsholdsmålmand strålede især, da et skadesramt OB-mandskab sensationelt slog FC Midtylland på udebane. Her diskede Oliver Christensen op med den ene klasseredning efter den anden, og det var kulminationen på en god måned for fynboen, der kun indkasserede mål i en enkelt af fire kampe. 

Højre back: Mads Døhr Thychosen, FC Nordsjælland 
Mads Døhr Thychosen er kommet godt fra start i FC Nordsjælland, og han bidrager især til offensiven. Mod Brøndby noterede den tidligere FCM-spiller sig for to assists, og der sker hele tiden noget i FCN's højre side. 

Central forsvarer: Erik Sviatchenko, FC Midtjylland
FC Midtjylland er med afstand det sværeste hold at score mod i Superligaen, og det er i høj grad Erik Sviatchenkos fortjeneste. FCM-profilen har spillet en stor sæson, og det har ikke rystet ham det mindste, at FCM under Brian Priske er gået over til at spille med to stoppere. Erik Sviatchenko udgør samtidig en stor trussel på dødbolde. 

Central forsvarer: Erik Marxen, Randers FC
Erik Marxen har spillet samtlige minutter for Randers FC i denne sæson, og han har nærmest ikke spillet et eneste dårligt. I september var der lukket fuldstændig af i kronjydernes defensiv, og det var kun Alexander Ludwig fra AC Horsens, der formåede at få nettet til at balfre bag Patrik Carlgren. Erik Marxen har godt et år tilbage af sin kontrakt med Randers FC, men kronjyderne bør overveje at forlænge den allerede nu. 

Venstre back: Kevin Conboy, Randers FC 
Kevin Conboy er en fast bestanddel af Randers FC's succesfulde forsvar, og han er i god form i øjeblikket. Den tidligere Esbjerg-back passer sit defensive arbejde og har samtidig overskud til at bidrage i offensiven. Det kastede blandt andet en assist mod AaB af sig. 

Højre midtbane: Mustapha Bundu, AGF 
Blev fortjent kåret som Månedens Spiller i Superligaen. Mustapha Bundu er langt om længe braget igennem i AGF, og han var næsten ustoppelig i den forgangne måned. Højdepunktet var et hattrick mod AaB, og Bundu kan se tilbage på en måned, der bød på fire mål og to assists.

Central midtbane: Mustafa Amini, AGF 
Australieren er med egne ord i gang med sin sidste sæson som AGF-spiller, og han har tænkt sig at slutte af med stil. Mustafa Amini gjorde en god figur i AGF's fire sejre, og midtbanespillerens september blev kapslet ind, da han scorede på et formidabelt langskud mod OB. 

Central midtbane: Dominik Kaiser, Brøndby IF 
Brøndby var elendige i september, men Dominik Kaiser var god. Den tyske midtbanespiller havde især skruet sin frisparksfod ordentligt på og scorede to mål direkte på frispark. Tre mål blev det til i en god måned for Kaiser personligt. 

Venstre midtbane: Saba Lobjanidze, Randers FC 
Ville Saba Lobjanidze være påvirket af, at det ikke lykkedes at blive solgt i sommerens transfervindue? Georgieren leverede et tydeligt svar i september - et rungende nej. Saba Lobjanidze spillede, som han plejede, og så er han én af de bedste offensivspillere i Superligaen. Randers-profilen scorede fire mål. 

Angriber: Bashkim Kadrii, OB 
Bashkim Kadrii er den helt store offensive profil på OB-mandskabet, og tallene taler sit tydelige sprog. OB scorede fem mål i september, og Bashkim Kadrii var involveret i dem alle. Tre af dem lavede han selv, mens han assisterede de to øvrige. Klasse. 

Angriber: Gustav Marcussen, Lyngby Boldklub
Det handler om at gribe chancen, og det gjorde Gustav Marcussen i september. På 25 minutter vendte han de kongeblås udekamp mod Silkeborg IF på hovedet med to scoringer, og runden efter var han igen på pletten mod Hobro IK. En god og ikke mindst effektiv måned for den 21-årige angriber. 

Læs også:Bo Henriksen om landstrænerjob: Jeg ved ikke noget om, hvad det indebærer

Læs også:IFK Göteborg jagter sydafrikaner: Men FC Nordsjælland har førsteret

Læs også:OB-angriber om kæmpeløn: Der er ikke en kæft, der kender til det

Læs også:Seks operationer og stort vægttab: Det går fremad for Åge Hareide

Læs også:Jan Bech Andersen: Derfor var Fernando Torres i Brøndby