Foto: Getty Images
Superliga

Marcondes åbner sin målkonto i FCM-sejr over bundprop

FC Midtjylland vaskede pletten fra sidste weekends nederlag til OB af sig, da holdet vandt 2-1 over Silkeborg.

FC Midtjylland kom tilbage på sejrssporet efter sidste weekends nederlag til OB, da 3F Superligaens førerhold slog Silkeborg med 2-1 på udebane i 12. spillerunde.

Det blev derfor en god søndag aften for midtjyderne, da de med sejren har fire point ned til FC København på andenpladsen, som tidligere søndag tabte med 1-3 til Brøndby.

Silkeborg er derimod stadig sidst i Superligaen, hvor holdet stadig har den første sejr til gode.

Hjemmeholdet åbnede første halvleg godt, hvor det ikke var til at se, at de frister en tilværelse som Superligaens bundprop.

Læs også:Sønderjyske vil have et tocifret millionbeløb for Bah

Efter syv minutter var det tæt på en Silkeborg-scoring, da Jeppe Okkels brød igennem Midtjylland-forsvaret, men han sendte sin afslutning over mål.

Gæsterne havde meget svært ved at komme igennem en kompakt Silkeborg-defensiv, men efter 30 minutter fandt midtbanespilleren Evander en sprække hos hjemmeholdet.

Han spillede sin midtbanekollega Emiliano Marcondes fri, som prikkede FCM foran med 1-0. Det var i øvrigt hans første mål i FCM-trøjen siden skiftet fra engelske Brentford.

Denne stilling holdt til pausefløjtet.

Læs også:Sjov video: SIF-spiller ikke sikker på om FCM er lokal-rivaler

Fra anden halvlegs start var det tydeligt, at gæsterne ønskede at lukke kampen så hurtigt som muligt, og efter 66 minutter kunne Silkeborg ikke holde stand længere.

Forsvarsspilleren Erik Sviatchenko kom højest efter et hjørnespark. Inde foran mål var Silkeborg-forsvareren Frederik Alves Ibsen uheldig med at snitte bolden i eget net.

Gæsterne havde flere store muligheder for at bringe sig på 3-0 i slutfasen, men det var hjemmeholdet, som kom på tavlen i dommerens overtid.

En bold dumpede ned for fødderne af Silkeborg-topscorer Ronnie Schwartz, og han bankede bolden i mål til 1-2, men det var desværre for sent for hjemmeholdet.

/ritzau/

Læs også:Bedst og værst: Marcondes-kasse og Alves-selvmål var nok for sløsede FCM

Læs også:Bendtner vil bruge landskampsfridage på at træne

Læs også:Ramt af Falk-støvle: Kaiser syet med mere end 20 sting