Video : Tipsbladet
Superliga

Maxsø giver Brøndby nye muligheder: Træner overvejer at skifte taktik

Niels Frederiksen vil måske spille med tre midtstoppere i Brøndby IF, ligesom han gjorde på U21-landsholdet, efter klubben har hentet Andreas Maxsø.

Selv om U21-landsholdet ikke nåede semifinalerne ved sommerens EM, stod Niels Frederiksen i spidsen for et succesfuldt hold. Det vandt langt flere kampe, end det tabte, og det nåede to slutrunder.

I de to sidste år af Frederiksens regeringstid stillede U21-landsholdet som regel op i en 3-4-3-formation. Noget lignende overvejer han at prøve i Brøndby IF.

Læs også:Forventningsfuld Mukhtar: Jeg spiller nok mod FCN

Det er tilgangen af Andreas Maxsø, der åbner for den mulighed. 

- På den helt korte bane overvejer jeg ikke et tremandsforsvar. Men det er jo ingen hemmelighed, at jeg har det rigtig godt med at spille med et forsvar med tre mand. Det gjorde jeg de sidste to år på U21-landsholdet, siger Niels Frederiksen til Ekstra Bladet.

- Derfor kan det sagtens være noget, vi vil kigge på. Det handler jo for mig om at bringe de bedste spillere i spil og samtidig få dem til at præstere bedst muligt. Derfor skal vi have sat et hold sammen på en måde, hvor vi får set den bedste side af spillerne.

Læs også:Optakt: Brøndby IF - FC Nordsjælland

Niels Frederiksen råder nu over fire midtstoppere på førsteholdet: Maxsø, Hjörtur Hermannsson, Anton Skipper og sommerindkøbet Sigurd Rosted. Derudover tæller truppen også Joel Kabongo, men hans skade holder ham ude i så lang tid, at træneren ikke kan regne med ham foreløbig.

Nyankomne Maxsø fik sin uofficielle debut for Brøndby, da han spillede reserveholdskampen mod FC København i tirsdags. FCK vandt 2-0. Første chance for at spille en officiel kamp for klubben er på søndag, når hans gamle venner fra FC Nordsjælland gæster Brøndby Stadion.

Læs også:Brøndby-debutant tilfreds med debut: Jeg kom godt fra det