Superliga

Mentaltræner ansat i AaB i årevis

Martin Langagergaard har været en fast del af staben i AaB i fire år, selv om hans ansættelse er præsenteret som en nyhed fredag.

Fredag morgen kørte historien om, at AaB har tilknyttet en mentaltræner i forsøget på at styrke spillere, trænere og hele staben i den hypervigtige kamp mod nedrykning.

Sandheden er dog, at der intet som helst nyt er i, at sportspsykologisk konsulent Martin Langagergaard er tilknyttet AaB. Det har han nemlig været siden 2007.

- Jeg fungerer som en helt udramatisk fast del af staben i AaB og har gjort det i gennem fire år. Faktisk var jeg første gang tilknyttet AaB allerede, da Peter Rudbæk var træner. Jeg blev så fast integreret under Erik Hamrén og har været det lige siden, siger Martin Langagergaard til tipsbladet.dk.

Sportsdirektør Lynge Jakobsen er træt af, at historien om mentaltræneren er præsenteret som en nyhed.

- Jeg har tidligere understreget, at jeg ikke er bange for at bruge en mentaltræner, og vi har valgt at gøre det til en fast bestanddel i AaB. Det har intet som helst med at gøre med vores nuværende situation, for Martin Langagergaard var her også, da vi blev danske mestre i 2008, siger Lynge Jakobsen til tipsbladet.dk.

Martin Langagergaard har sin ugentlige gang i AaB, hvor det handler om hele tiden at være med til at optimere hverdagen for spillere, trænere og ledere.

- I vores nuværende situation er der selvfølgelig damp på, men her er det så også en fordel, at jeg er en del af hverdagen. Jeg kommer ikke som en tilkaldt redningsmand, der skal vende det hele til noget godt. Jeg er her allerede og har derfor en langt bedre mulighed for at tale med spillere, trænere og ledere på en naturlig måde, siger Martin Langagergaard.

- Da jeg tilbage i 2007 blev ansat i AaB var det vigtigt, at jeg blev integreret i klubben i en periode, hvor det hverken var helt godt eller skidt på det sportslige område. På den måde kunne jeg begynde mit arbejde uden det gav anledning til spekulationer i den ene eller anden retning. Jeg blev en del af hverdagen og har været det siden.

- I bund og grund handler det om at få de personer, jeg arbejder med til at flytte sig den ene eller to procent i den rigtige retning, hvilket der kan være brug for hos alle i forskellige perioder.

Martin Langagergaard er godt klar over, at presset på spillerne, trænerne og lederne i AaB er ekstremt i dette forår, men han understreger, at han ikke er en mirakelmager.

- Lige meget hvordan man vender og drejer mit arbejde, kan man ikke tale sig til at vinde kampe, og derfor er der altid en risiko i fodbold. Der er altid to hold, der rykker ud.

- Som situationen er lige nu i AaB, rykker vi tættere sammen. Jeg er inde og ventilere på forskellige parametre. Det er fint at få talt tingene igennem og få sat det hele i perspektiv. Det var faktisk de samme mekanismer, der var i sæsonen, hvor vi vandt guld - denne gang blot med omvendt fortegn.

- Lige nu handler mit fokus om at få gjort spillerne så klar som muligt til løbe ind på Brøndby Stadion på søndag, siger Martin Langagergaard.

Martin Langagergaard har ud over jobbet i AaB også været tilknyttet den norske storklub Rosenborg frem til udgangen af 2010. Ud over fodbold, er den sportspsykologiske konsulent også tilknyttet golflansholdet og har også fungeret som ekstern konsulent for jægerkorpset.