Foto: Jan Christensen/Getty Images
Superliga

Niels Frederiksen giver Jung ny position: Det er nok der, vi ser ham lige nu

Anthony Jung kommer formentlig til at spille i midterforsvaret for Brøndby IF i foråret. Der vil cheftræner Niels Frederiksen helst bruge ham, så der bliver plads til en mere offensivt indstillet spiller på wingbacken.

Anthony Jung har været Brøndby IF's foretrukne venstre back, siden han kom til klubben for to et halvt år siden. Men i foråret skal klubbens fans vænne sig til at se ham på en ny position, siger cheftræner Niels Frederiksen til 3point.dk.

Brøndby har arbejdet videre med 3-5-2-opstillingen, og Frederiksen vil gerne have noget andet fra sine wingbacks, end Jung leverer. Derfor passer han bedre som den ene af de tre midtstoppere.

Læs også:Brøndby-træner om profilsalg: Usikkerheden er steget

- Ja, det er nok der, vi ser ham lige i øjeblikket. Det betyder ikke, at han ikke kan spille wingback, for det kan han sagtens. Men det er der mange årsager til. Dels synes vi, han er en dygtig forsvarsspiller og duelspiller. Han giver os noget ro i vores opspil, siger Niels Frederiksen til 3point.dk.

- Og så leder vi efter positioner, hvor vi kan få nogle ekstra mål. Derfor vil vi gerne have noget mere fremadrettethed hos vores wingbacks. "Tony" er ikke en fremadrettet wingback. Der er Kevin (Mensah, red.), Jens (Martin Gammelby, red.) og Bruus (Andreas, red.) mere fremadrettede i deres spil.

Læs også:BIF-træner efter generalprøve: Mindre i tvivl om startopstillingen

Sidstnævnte er normalt angriber, men Frederiksen har i denne opstart forsøgt at omskole ham til wingback. Det ændrer dog ikke på, at Brøndby mangler en venstrebenet wingback. Både Bruus, Mensah og Gammelby er bedst med højre.

I midterforsvaret skal Anthony Jung kæmpe om spilletiden med anfører Andreas Maxsø, Simon Rosted, Hjörtur Hermannsson og Anton Skipper. Når Joel Kabongo vender tilbage fra skade, bliver han også en konkurrent.

Læs også:Godt nyt: To Brøndby-spillere træner fuldt med igen

Læs også:Vinterpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Læs også:Overraskelse i Brøndby: 18-årigt talent nærmer sig startopstilling