• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Brøndby-træner om profilsalg: Usikkerheden er steget

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Niels Frederiksen medgiver, at usikkerheden om Brøndby IF's resultater på kort sigt er steget, efter klubben har afgivet Kamil Wilczek, Dominik Kaiser og Hany Mukhtar. Han påpeger dog, at det er en del af en vedvarende ændring af klubben.

Af Anders Dehn

Brøndby IF står foran et vigtigt forår, hvor klubben har skruet op for egne forventninger - nu hedder det en tredjeplads - men Niels Frederiksen skal indfri de forventninger uden tre markante spillere. Det, medgiver han over for BT, gør udsigten til gode resultater på kort sigt mere usikker.

Det er især salgene af Kamil Wilczek, Dominik Kaiser og Hany Mukhtar, der udgør bemærkelsesværdige tab i Brøndby-truppen. Niels Frederiksen fastholder, at den nye, mere ambitiøse målsætning er fair nok, men siger:

Læs også:BIF-træner efter generalprøve: Mindre i tvivl om startopstillingen

- Vi ved godt, at usikkerheden omkring vores præstationer og resultater på kort sigt er steget, fordi vi ikke med sikkerhed ved, om de spillere, der skal tage over for Wilczek, Kaiser og Mukthar, vil lykkes med det på den korte bane.

Brøndby-træneren tilføjer dog til BT, at handlerne skal ses i lyset af, at klubben er i gang med at vedvarende forandre måden, den drives på. Derfor skal man se januars transfers i et større perspektiv.

Læs også:Godt nyt: To Brøndby-spillere træner fuldt med igen

Foruden den nævnte trio gav Brøndby også afkald på Johan Larsson, Ante Erceg, Luke Singh og Magnus Warming i transfervinduet.

Her inden forårsstart ligger Niels Frederiksen og co. på fjerdepladsen i Superligaen. De har fire point op til AGF på tredjepladsen og fire point ned til FC Nordsjælland på syvendepladsen.

Holdet åbner anden halvdel af sæsonen med en udekamp mod OB søndag aften.

Læs også:FCK, BIF eller FCM: Her er de nominerede til årets Superliga-spiller

Læs også:Superliga-trænernes pointsnit: Nye folk imponerer

Læs også:Træner-karrusellen: Så længe har Superliga-trænerne været i jobbet