Superliga

Ny stjernetrio i AaB er rustfrie

Augustinussen, Duncan og Lumb er ikke synderligt hæmmede af, at de ikke har fået særlig meget spilletid i 2010.

AaB ligger på en sidsteplads i Superligaen og vurderet ud fra holdets spillemæssige indsats i efteråret, er det svært at indvende noget som helst imod den placering.

Det fik imod slutningen af 2010 sportsdirektør Lynge Jakobsen til at love forstærkninger til truppen i løbet af januars transfervindue, og Lynge må siges at have holdt sit ord. Ind kom Kayke Rodrigues, Ibekwe Chikioke, Michael Lumb, Morten "Duncan" Rasmussen samt den fortabte søn Thomas Augustinussen.

Specielt de tre sidstnævnte må betragtes som mærkbare forstærkninger, men selvom trioens fodboldmæssige kvaliteter er umulige at overse, er det faktum, at ingen af dem har fået særlig meget kamptræning det seneste års tid det heller ikke. Men AaB-fansene skal ikke frygte, at de tre nyindkøb har en masse rust, der skal bankes af.

- Vi er i en fase lige nu, hvor vi stort set kun træner fysisk, så det at de tre spillere ikke har fået særlig meget kamptræning inden de kom hertil, betyder egentlig ikke så meget på nuværende tidspunkt. Det er selvfølgelig altid en fordel at have spillet, men det de måske skulle mangle på den konto, kommer hurtigt igen. Og vi har jo tre uger til at få banket eventuel rust af dem, siger cheftræner i AaB, Kent Nielsen til tipsbladet.dk og fortsætter.

- Vi er heller ikke i en fase lige nu, hvor spillerne kan holde til at spille 90 minutter. Det er jo blandt andet derfor, at der bliver skiftet så meget ud i træningskampene.

AaB-træneren synes heller ikke at kunne ane en ekstra stor motivation hos "Duncan", "Augo" og Lumb.

- Jeg synes ikke, at de tre har en særlig lyst til at vise sig frem. De er alle meget glade for at være involverede, men det er altså ikke sådan, at de bærer rundt på en ekstra stor motivation. Når det så er sagt, er jeg ikke i tvivl om, at de glæder sig til at vise sig frem, når vi imorgen drager på træningslejr, lyder det fra Kent Nielsen.

AaB skal fra imorgen og de næste 14 dage frem ligge i træningslejr i spanske Antequera. Her spiller holdet to træningskampe.