Superliga

Olsen: Fart skal redde Wass i Sydeuropa

Daniel Wass mangler stadig en del for at kunne spille back i de store ligaer, men de rappe fødder redder ham, lyder det fra den danske landstræner.

Det er endnu uvist, hvor karrieren fører Daniel Wass hen, når kontrakten udløber til sommer. Flere destinationer er blevet nævnt med Benfica som det mest vedholdende rygte, selvom den 21-årige Brøndby-spiller afviser, at en aftale med den portugisiske storklub er på plads.

Det er ligeledes uvist, om han primært vil blive hentet som back eller kant. Morten Olsen er imidlertid ikke i tvivl.

- Hans fremtid ligger som højreback. Det kan der ikke være nogen tvivl om, siger den danske landstræner til

Tipsbladet

.

Der venter derfor en stor udfordring for Daniel Wass med hensyn til at hæve det defensive niveau, når drømmen som udlandsprofessionel skal udleves.

- Han er stadig en ung spiller, som skal blive bedre i det defensive duelspil, mand-mod-mand. Det er han også selv klar over. På den anden side kan han camouflere en del ved hjælp af sin hurtighed. Han har et lavt tyngdepunkt og er hurtig på fødderne, og det hjælper ham i de situationer, hvor han skal forbedre sin placeringsevne, siger Morten Olsen.

- Mange hold - især i de sydeuropæiske ligaer - starter med tre angribere, og der vil ikke være den samme tryghed, som de fleste skandinaviske hold spiller med, hvor der altid er én, der bakker op. Hvis du skal spille på højere plan, vil du komme ud i mange flere mand-mod-mand-situationer. Den situation skal man være god nok til og være tryg ved. Og det sker kun ved, at du har prøvet det flere gange før og bliver bedre til det, tilføjer Morten Olsen.

Læs hele historien om Daniel Wass og den defensive defekt i Tipsbladet Update, som er på gaden nu. Du kan også spare turen til kiosken og læse avisen direkte på din computer – klik her!